Nyomtatás

Újraindul a Regiojet Prága-Bécs-Budapest-járata

274

A Regiojet cseh magánvasút június 13-tól újraindítja a szerelvényeit a Budapest - Győr - Bécs - Brünn – Prága útvonalon. A társaság hetente kétszer üzemeltet járatot Prágából Budapesten át a horvát tengerpartra is.

Közép-Európa vezető magánvasút-társaságának járatai naponta kétszer kötik össze Budapestet Béccsel és Prágával - tájékoztatott a Regiojet.

Nem ez lesz az első magyarországi járatuk, ugyanis amint arról már röviden beszámoltunk, a Regiojet május 29-én elindította a Győrt és Budapestet Zágrábon keresztül a horvát tengerparti nagyvárosokkal, Splittel és Fiumével összekötő éjszakai járatait. Közel 5000-en váltottak már meg a jegyüket Magyarországról a Horvátországba közlekedő éjszakai vonatra. A Horvátországba közlekedő vonatok júniusban hetente háromszor; júliusban és augusztusban naponta közlekednek.

Néhány nappal ezelőtt kollégánk egy tanulmányút keretében utazott az idei első spliti járattal, élménybeszámolóját hamarosan olvashatják.

Radim Jančura, a Regiojet tulajdonosa elmondta: „Budapesten építjük ki újabb bázisunkat, a legjobb minőséget a legjobb áron kínáló vasúti járatink számára.

Ezen a nyáron a vonataink naponta 3x kötik össze Budapestet és Győrt Brünnel és Prágával, naponta 2x Budapestet Győrrel, Mosonmagyaróvárral és Béccsel, valamint naponta Budapestet és Győrt Pozsonnyal, Zágrábbal Splittel és Fiumével.

A nemzetközi összeköttetések mellett társaságunk Bécsen keresztül Prágába közlekedő járatai belföldi utazásra is igénybe vehetőek a Budapest - Győr - Mosonmagyaróvár útvonalon".

A jegyárak valamennyi osztályon tartalmazzák az ingyenes helyfoglalást, vezetéknélküli internet-elérést, valamint hozzáférést a legfrissebb napilapokhoz és folyóiratokhoz.

A Budapest-Bécs-Brünn-Prága útvonalon közlekedő Regiojet vonatokon négy kocsiosztály található: Low-cost, Standard, Relax és Business. A Standard osztályként közlekedő Astra típusú kocsikon lehetőség van az ülésekbe épített kijelzőkön filmnézésre, zenehallgatásra, valamint további szórakoztató tartalmak teszik élvezetessé az utazás perceit. A Low-cost osztály kivételével valamennyi osztályon minden utas frissen főzött Illy kávét, illetve szénsavmentes ásványvizet kap. A Business osztályon utazók ezen felül pezsgőt, narancslevet és édessüteményt kapnak az ülőhelyükön felszolgálva. Az utazás során rendkívül kedvező áron vásárolhatnak további ételeket és italokat a vonat utasai. A fél literes üdítő vagy sör ára egy euró, 1000 Ft körüli árakon pedig olyan ételeket is vásárolhatnak a fedélzeten, mint a sushi és a cézár saláta.

A Regiojet a legnagyobb közép-európai magánvasúti személyszállító társaság. A vonatok jelenleg Csehország, Szlovákia, Magyarország, Ausztria és Horvátország területén közlekednek, és az autóbusz járatokkal együtt éves szinten megközelítőleg 20 millió utast szállítanak. A társaság központja a csehországi Brünn (Brno) városában található és a cég tulajdonosa Radim Jančura, cseh befektető, aki korábban az Év befektetője díjat is elnyerte Csehországban.

A Regiojet járatainak magyarországi üzemeltető partnere a Continental Railway Solution.

Már minden útvonalra foglalhatóak a menetjegyek a Regiojet weboldalán.

(Forrás: turizmus.com)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek