Nyomtatás

Magyarország újraindult! – Lombkoronasétány, tanösvények és barlangtúra nemzeti parkjainkban

233

Hazánk nemzeti parkjainak kínálata évről évre egyre népszerűbb, a természetközeli élmények felértékelődésével pedig idén igazi látogatócsúcsra számíthatnak.

A kirándulni vágyókat már csaknem ezer kilométer hosszú tanösvényhálózat várja Magyarország nemzeti parkjaiban, közülük több mobilapplikációval is bejárható.

Tavaly szeptembertől látogatható a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkhoz tartozó, igazi kuriózumnak számító fenékpusztai Kis-Balaton Látogatóközpont, ahonnan elektromos járművel vagy akár kenuval és kajakkal is felfedezhető a Kis-Balaton. Az épület egyszerre formabontó és tájba illeszkedő, földtakarással és növényekkel a tetején. Moziterem, interaktív kiállítás, előadóterem, büfé található benne.

Szintén megújult a Diás-szigeten található Fekete István Emlékhely, idén nyáron pedig már a balatonfüredi Lóczy-barlang Látogatóközpont is elkészül.

Budapest környékén három erdei szálláshely korszerűsítését, felújítását végezte el a Pilisi Parkerdő Zrt., a Budakeszi Arborétumban található faház, a kőhegyi Czibulka János Menedékház és a Telki közelében lévő Anna-lak újult meg a Téry Ödön Nemzeti Turistaház-fejlesztési Program keretein belül.

A Bükki Nemzeti Parkban e-bike-túrák, e-bike-kölcsönzés, új kerékpáros szervizpontok és új kerékpáros térkép érhető el, illetve szintén hozzájuk köthető a tavaly átadott Harkály Ház látogató- és oktatóközpont Mátrafüreden.

A 8-10 méteres magasságban vezető lombkoronasétányokon a madarak szemszögéből figyelhetjük meg az erdők titkait többek között a Somogy megyei Kaszó környékén, a Jeli Varázskertben, a gyomaendrődi Erzsébet liget tanösvényén, vagy Pannonhalmán, az apátság szomszédságában.

Nemzeti parkjaink látogatói közül sokan keresik az adott régióra jellemző helyi termékeket, különlegességeket, kézművesmestereket. A Nemzeti Parki Termék védjegy azt garantálja a vásárlók számára, hogy a kezükbe, asztalukra kerülő termék védett természeti területen, vagy Natura 2000 területen, elsősorban helyi alapanyagokból, a helyi hagyományoknak megfelelően és a természetvédelem céljaival összhangban készült.

(Forrás: turizmus.com)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek