Nyomtatás

Kitalálja, mi újul meg Balatonfüreden?

294

A Huray-piac helyén, ami most parkoló, egy ötezer négyzetméteres komplexum épül. A 650 férőhelyes díszteremmel rendelkező konferenciaközpont alatt egy 290 parkolóhelyes mélygarázst alakítanak ki; a beruházás részeként, a központ kiszolgálására, az önkormányzat beruházásában egy ötvenszobás, kisebb szálloda is épül. A területen parkosítanak, díszburkolatot helyeznek el – derül ki a balatonfured.hu-ról.

A hatmilliárdos beruházás, amelynek részeként a város központjában, a 71-es úton két közlekedési csomópont is létesül, a tervek szerint 2023. első felében készül el. Az uniótól 3 milliárd forint támogatást kapott a város, a többi költséget hazai pályázatokon nyert támogatások fedezik. A kivitelezés miatt jövő nyáron, a 71-es út alatti városrészben lesznek parkolási fennakadások, ezért a város keleti, illetve nyugati bevezetési pontján biztosítanak majd megfelelő parkolási lehetőségeket az érkezőknek.

A helyiek lelkesedése nem egyértelmű. Balatonfüreden nemrég felhúztak egy szabadidő- és konferenciaközpontot a Horváth Mihály utcában, és az építkezéssel megcélzott Huray utcától 100 méterre található az előadóteremmel is rendelkező Vaszary Galéria. Az Anna Grand Hotel nagyterme alkalmas hangversenyek és színházi kamaraestek rendezésére, ahogy a Kisfaludy Színház előadóterme is. Kérdés, hogy el tud-e tartani Balatonfüred egy újabb hasonló intézményt?

(Forrás: index.hu)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek