Nyomtatás

Mindössze 1000 forintból körbehajózható a Dunakanyar

484

Szombaton újraindult a személyszállítási hajózás a Dunakanyarban, a kínálatot az utazási igények alapján fokozatosan bővíti a Mahart.

Spányik Gábor, a Mahart PassNave Kft. ügyvezetője tájékoztatása szerint április 24-én elindul a szombat-vasárnap közlekedő Visegrád-Nagymaros-Zebegény-Dömös településeket érintő körjárat.

Az első járat indulási ideje 10 óra, a másodiké 14 óra. Egyelőre három hajóval vesznek fel utasokat, a három hajó befogadóképessége 1300 fő, a vírushelyzetre való tekintettel a hajókat 70 százalékos telítettséggel közlekedtetik.

Ha nagyobb utazási igény jelentkezik, akkor sűrítik a járatokat, 12 órakor, 16 órakor és 18 órakor is tudnának hajót indítani Visegrádról.

Kiemelte, nagyon odafigyelnek arra, hogy ne alakuljon ki tumultus a beszálláskor, ezért már az indulás előtt egy órával korábban elkezdik felengedni az utasokat a hajóra. Az utasoktól elvárják a maszk helyes viselését a hajó egész területén, még a felső nyitott térben is.

A helyes maszkhasználatot ellenőrzik már felszálláskor és az utazás egész ideje alatt,

illetve kérik a kézfertőtlenítést is, amelyre lehetőség lesz a kikötőknél a beszálláskor, és a hajón több helyen is. Büfék nem üzemelnek a hajókon, a parti állomásokon működnek majd az éttermek teraszai.

Spányik Gábor hangsúlyozta, a társaság munkavállalói nem jelentenek vírusveszélyt az utasokra, a 80 munkavállalónál 98 százalékos az oltási hajlandóság. Két indulás között a hajókat folyamatosan fertőtlenítik.

A tervek szerint május elsejétől indulna a szárnyashajó Esztergom és Budapest között, valamint a kirándulójárat a Budapest-Szentendre vonalon. Az igényekhez igazítva bővítenék a központi körjárathoz kapcsolódó újabb dunakanyari településeket érintő kínálatot, segítve ezzel is a turizmust. Tavaly a dunakanyari körjáratokon 150 ezren utaztak.

Az idén két hajókikötővel is bővül a Dunakanyar, újra lesz lehetőség Verőcén és Szobon is felszállni a hajóra.

A dunakanyari napi hajójegy 1000 forintba kerül, aki viszont vasúttal, közúttal és hajóval akar utazni, annak érdemes kombinált napijegyet vásárolni.

A Mahartnál úgy látják, hogy a dunakanyari hajózásra lesz érdeklődés, a cég hirdetését több mint 18 ezren olvasták a Facebookon, és 1800 ember jelezte is, hogy szeretne hajózni.

(Forrás: turizmus.com)

 

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek