Nyomtatás

Jelentős fejlesztések kezdődnek a Pilisi Parkerdő területén

353

Számos turisztikai szolgáltatással bővül a Pilis és a Visegrádi-hegység aktív turisztikai kínálata. Csaknem 75 kilométer biciklizésre alkalmas erdei út újul meg, e-kerékpárbérlő-rendszer épül ki, illetve fejlesztik a visegrádi Nagyvillám sípálya szolgáltatásait.

A projektcsomag egyik legfontosabb eleme a kerékpározásra alkalmas erdei utak felújítása, helyreállítása – írja közleményében az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda. Egy hegyi kerékpározásra alkalmas pálya is kiépül a parkerdő területén. A felújítások során az úthálózat csaknem 75 kilométer hosszan újul meg és válik kerékpározásra alkalmassá.

A tervek szerint 100 e-bringával biciklikölcsönző-rendszert is kialakítanak. Az új eszközökkel a kevésbé edzettek is megtapasztalhatják a hegyi bringatúrák örömét.

Mindezeken túl az egyre népszerűbb hegyi terepkerékpárosokra is gondolnak: a természetes közeg minimális alakításával megvalósuló beruházással a sportág szerelmesei egy egyértelműen kijelölt nyomvonallal, biztonságos infrastruktúrával és technikai kihívásokkal ellátott új pályán hódolhatnak szenvedélyüknek.

A tájékoztatás szerint a rekonstrukciós folyamatok másik nagy célterülete a Mogyoró-hegyen található Nagyvillám sípálya. A fejlesztés a sípálya technológiai hátterének korszerűsítésével a síelhető napok, illetve a látogatók számának növelésére, valamint a négyévszakos szolgáltatások megteremtésére koncentrál.

A modernizáció során egy víztározót és egy ahhoz tartozó szivattyúházat alakítanak ki, amely folyamatosan biztosítja a hó előállításához szükséges vízmennyiséget.

A sípályához érkező látogatók megfelelő minőségű fogadását egy újonnan épülő, kétszintes fogadóépület biztosítja majd.

A legkisebbeknek a Mogyoró-hegyen, a 11.-es főút és a Fellegvár közötti útról is jól látható helyszínen tematikus játszótér épül, amely így vonzó célponttá válhat az arrafelé autózó családok számára.

Pilisi Parkerdő az ország egyetlen parkerdőgazdasága, 65 ezer hektárt kezel Pest és Komárom-Esztergom megyében a Gerecse, a Pilis, a Visegrádi és a Budai-hegység, a Gödöllői-dombság, valamint a Csepeli-síkság területén. Területét évente 30 millió látogató keresi fel. A Pilisi Parkerdő területén találhatók az ország leglátogatottabb kirándulóhelyei és turisztikai célpontjai.

A Pilisi Parkerdő Zrt. területén üzemelő parkolók a megnövekedett forgalom miatt gyakran telítettek, zsúfoltak, illetve sokszor a kevés hely miatt az erdőbe, fák közé parkolnak az autóval érkezők.

A projektben új személygépjármű- és autóbusz parkolóhelyeket alakítanak ki, illetve újítanak fel.

A fejlesztés tervezett eredményeként 9 parkolóponton, összesen 335 személygépkocsi parkolása válik lehetővé, a sípálya mellett pedig 10 busz megállására alkalmas területet alakítanak ki.

Az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ támogatásával indított beruházások összértéke eléri a 3 milliárd forintot. A fejlesztést 2022 év végéig hajtja végre a Pilisi Parkerdő.

(Forrás: origo.hu)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek