Nyomtatás

Irány Horvátország! De hogyan?

306

A Trend FM Turizmus.com műsorában Horváth Mira, a Horvát Idegenforgalmi Képviselet főmunkatársa elmondta, milyen korlátozások vannak jelenleg érvényben Horvátországban, és milyen tesztekkel, illetve oltásokkal lehet beutazni a szomszédos országba.

Jelenleg negatív teszttel is és a vakcinálás tényének igazolásával is be lehet utazni az országba. Teszt esetén 48 óránál nem régebbi, az Európai Unióban elfogadott negatív PCR- vagy antigén teszttel utazhatunk – sorolta Horváth Mira a rádióműsorban.

Újdonság azonban, hogy karantén nélkül beutazhat bárki, aki igazolni tudja, hogy megkapta a koronavírus elleni vakcinát.

Ez nem csak az EU által már engedélyezett oltásokra vonatkozik – így Magyarországról azokkal a vakcinákkal is beutazhatunk, amelyekkel nálunk oltanak, de az Európai Unió más országaiban nem.

A műsorban elhangzott az is, hogy a mintegy 70 000 turisztikai dolgozó beoltását április közepén kezdik meg Horvátországban, hogy minél biztonságosabb körülmények között tudják fogadni a nyaralni érkezőket.

(Forrás: turizmus.com)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek