Nyomtatás

A Bakonyerdő is bővíti Gyenesdiás ökoturisztikai kínálatát

202

Vadaspark, VR-szoba, szarvasbőgés-hallgatás, kilátó-felújítás – hogy csak néhányat említsünk az idei újdonságok közül.

A Bakonyerdő Zrt. az erdő- és vadgazdálkodás mellett kiemelt figyelmet fordít közjóléti feladatai ellátására, és egyre inkább bekapcsolódik az ökoturizmus új folyamataiba. Az erdészet legújabb gyenesdiási fejlesztéseit a Gyenesdiási Turisztikai Egyesület gyűjtötte csokorba.

A 2012-14 között megnyílt Festetics Imre Állatpark és a Természet Háza Látogatóközpont környezetében már láthatóak a változások. A legfontosabb újdonság a mintegy 4,6 hektáros területen kialakított Vadaspark lesz, ahol a Magyarországon megtalálható öt nagyvadat mutatják be. Láthatóak lesznek gímszarvasok, őzek, dámvadak, muflonok és vaddisznók, de egy hazai juhfajtákat bemutató rész is helyet kap itt.

A fás, erdős területen a korábbinál sokkal természetesebb környezetben figyelhetik meg a látogatók a vadakat, akár a most épülő vadlesekről és pihenőpadokról.

A Festetics Imre Állatparkban változatlanul őshonos magyar állatfajokkal ismerkedhetnek a vendégek, egyebek között bivalyok, lovak, szamarak, mangalicák és a baromfiudvarok lakói várják a kicsiket és a nagyokat. Mindezeken túl a megújult állatsimogatóban és játszótéren is élménydús perceket tölthetnek el a fiatal látogatók.

A komplexum magját változatlanul a Természet Háza Látogatóközpont adja, ahol újdonságként VR-szoba nyílik. A virtuális valóság-technika vívmányának köszönhetően egy különleges élményvilágon keresztül a bognár, a patkolókovács és a pék munkáját próbálhatják ki a látogatók, míg a „természet ölelésében” elnevezésű programban a Batsányi-kilátó körpanorámáját és a Kis-Balaton világát ismerhetik meg „testközelből”.

Változás még, hogy a három objektum egy jeggyel lesz látogatható, melyet a látogatóközpontban lehet megvásárolni.

Az Állatpark és a Vadaspark (amennyiben a korlátozások engedik) áprilisban a „Nyuszifül Fesztivál” alkalmával nyitja meg kapuit, míg a látogatóközpont június 18-tól várja a látogatókat, mivel átmenetileg helyi iskolások vették birtokba a központot iskolájuk bővítése miatt.

Áprilisi rendezvényüket követően változatos programokat terveznek. Lesznek többek között tematikus családi napok (pl. Méhes-Mézes Nap, Csodaszarvas családi nap, Faludi BBQ Fesztivál), vezetett túrák (Fülemülék éjszakája, Csillag-les túra), de említhetjük a szarvasbőgést vagy dám-barcogást hallgató vezetett programjukat is.

A Keszthelyi-hegység leglátogatottabb pontja, a Nagymező erdei kirándulóközpont szintén a Bakonyerdő Zrt. kezelésében van. Itt a tavasz folyamán új erdei bútorokat, tűzrakóhelyeket, játszóeszközöket – pl. játékvárat csúszdával és hintával – helyeznek ki, cserélnek vagy újítanak fel.

A Festetics-kilátót – melynek felújítása márciusban, az időjárás függvényében indul – várhatóan tavasz végén vehetik birtokba a kirándulók.

A Nagymezőről induló és Vonyarcvashegyre becsatlakozó Festetics-túraútvonal elkészülte szintén nyárra várható, az útvonalon menedékház is épül.

A Bakonyerdő Zrt. fejlesztései révén bővülő, megújuló kínálat tökéletesen illeszkedik Gyenesdiás aktív és családbarát programjainak sorába, melyekkel új utak nyílnak a természet, a Keszthelyi-hegység megismeréséhez.

(Forrás: turizmus.com)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek