Nyomtatás

Gyenesdiás vízimalommal és éttermi kalauzzal készül a nyárra

263

A zalai Balaton-parton fekvő település új attrakciókkal és szolgáltatásokkal várja az újranyitást.

Egy pályázati támogatással megvalósult fejlesztésnek köszönhetően teljes mértékben megújul az egykori Talabér-Bujtor-Osvald -féle vízimalom, és környezete is megszépül. Az idelátogatókat pékmúzeum, herbárium, fűszerkert és tanösvény várja rövidesen – adta hírül a Gyenesdiási Turisztikai Egyesület.

A szálláshelyek – elsősorban a Kisfaludy-pályázatnak köszönhetően, de többen önerős beruházásként – fejlesztik, csinosítják szobáikat, apartmanjaikat, kertjeiket, a vendéglátóegységek pedig új „éttermi kalauzzal” készülnek a helyi turisztikai egyesülettel karöltve.

A Gyenesdiási Turisztikai Egyesület legújabb projektje a tavaly elindított, újszerű, különleges élményeket kínáló kalandjáték, a GyenEScape újabb verziójának kiadása, ám ezúttal a kisebb gyermekeket, illetve a gyermekes családokat célozzák meg. Családi gyalogtúrájukhoz térkép és foglalkoztató füzet készül, garantált programjaik köre is bővül.

A Diási Játékstrandon a szezonra megújul a beléptetőrendszer, valamint új jegykiadó automatát és új értékmegőrzőket is elhelyeznek. A Gyenesi Lidóstrandon pedig árnyékolófejlesztés lesz, több pad áll majd a vendégek rendelkezésre, és itt is lesz értékmegőrző.

Megújul a Lőtér Klubépülete is, a Nagymező erdei kirándulóközpontban pedig erdei bútorokat, tűzrakóhelyeket, tájékoztató táblákat, erdei tornaszereket, játszóeszközöket helyez ki, cserél vagy újít fel a Bakonyerdő Zrt.

Folyamatban van a Festetics kilátó felújítása, valamint a Festetics turistaút kialakítása a Keszthelyi-hegységben, továbbá a Festetics Imre Állatpark és a Természet Háza Látogatóközpont környezetében is lesznek változások, újdonságok.

A Ligetplex Cinema, a Balaton régió legmodernebb mozija pedig már két teremben várja az újranyitáskor a filmrajongókat.

(Forrás: turizmus.com)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek