Nyomtatás

Január végéig 50%-os bértámogatást kapnak a szállodák, éttermek, utazásszervezők

321

A kormány január végéig fenntartja a vendéglátásban már novemberben bevezetett 50 százalékos bértámogatást, és kiterjeszti azt a szálláshely szektorra, valamint az utazásszervezéssel foglalkozó cégekre is.

Varga Mihály pénzügyminiszter kedden a Facebook-oldalán közzétett videójában, a turizmus-vendéglátás ágazat képviselőivel folytatott egyeztetést követően jelentette be a szakma által olyan nagyon várt állami támogatást. Közlése szerint a vendéglátás, a szálláshely, a művészet, a szórakoztatás és a szabadidő szektorok részesülnek az 50 százalékos bértámogatásban január végéig, amivel 140 ezer munkahelyet véd meg a kormány.Amennyiben később az ágazat szereplői kezdeményezik, az intézkedések meghosszabbíthatók a keddi döntés értelmében – tette hozzá a miniszter.

Varga Mihály közölte: az ágazati szereplők jelezték, hogy bár az eddigi kedvező intézkedések nagy segítséget jelentettek a fennmaradásukban, a veszélyhelyzet meghosszabbításával a munkahelyek védelme érdekében további segítségre van szükségük.

Az adó- és járulékkedvezmények is megmaradnak a tárcavezető közlése szerint, így az ágazatban működő vállalkozások mentesülnek a munkáltatói adóterhek megfizetése alól. Az eddigi lépéseket kiterjesztik az utazásszervezéssel foglalkozó cégekre is– hangsúlyozta Varga Mihály.

"A cél az, hogy a gazdaság újraindításában a magyar turisztikai szektor is eredményesen vegyen részt. Ehhez most az kell, hogy a költségvetés oldaláról is segítsük a fennmaradásukat, és megőrizzük a munkahelyeket" – fogalmazott a pénzügyminiszter.

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn jelentette be, hogy a jelenlegi szigorú intézkedések január 11-ig fennmaradnak, ami – többek között – azt jelenti, hogy a szálláshelyek továbbra is kizárólag üzleti célból utazókat fogadhatnak, a vendéglátóhelyektől csak elvitelre, illetve házhoz szállításra lehet ételt rendelni, és marad az általános rendezvénytilalom is.

(Forrás: turizmus.com)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek