Nyomtatás

Ünnepi köntösben Vác főtere

297

Vác ebben a nehéz időszakban is ünnepi köntösbe öltözteti a város főterét az adventi időszakra, a tervezett események közül pedig néhányat online térben rendez meg.

A közös várakozás, a közös ünneplés idén sem marad el, csak kisebb közösségekben, a meghitt családi körben erősödik fel az ünnep jelentősége – számol be róla a város vezetése szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

Mint írják, a főtérre tervezett adventi vásár és az ünnepi szabadtéri programok a korlátozások miatt ugyan elmaradnak, de az adventi időszak legmeghittebb eseményét, a főtéri gyertyagyújtást a váciak élőben figyelemmel kísérhetik a város online csatornáin. Az eseményeken a váci egyházi méltóságok ünnephez kötődő gondolatait is meghallgathatják az érdeklődők, melyek segítik a lelki felkészülést, a várakozást.

A főtéren az arra sétáló családok fotókat készíthetnek a karácsonyi díszítésű hintón, valamint megcsodálhatják Vác városa hatalmas díszített karácsonyfáját is. A betlehemi istálló is sok érdeklődőt vonz idén is.

A Váci Vendégvárók Egyesületének felhívására a gyermekek, családok saját karácsonyi díszükkel is hozzájárulhatnak a főtér karácsonyi varázsához.

A Madách Imre Művelődési Központ lehetőségeihez mérten online térben kínál programokat az érdeklődőknek az ünnepi időszakban.

Az archív koncertfelvételek mellett élőben láthatják majd a váciak Pál Feri atya előadását december 14-én, hétfőn 19:00-kor, ahol tartalmas gondolatokkal gazdagodhatnak majd a nézők, valamint a szilveszterre tervezett New Level Empire zenekar koncertjét is megtekinthetik az intézmény online közvetítéseként, december 11-én, pénteken 20:00 órakor.

A művelődési központban működő művészeti közösségek ünnepi posztjai is elérhetőek lesznek a világhálón az intézmény tolmácsolásában.

Bővebb információ az előadásokról a Művelődési Központ honlapján: www.mimk.hu

(Forrás: turizmus.com)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek