Nyomtatás

A Magas-Tátra újdonságokkal készül a síszezonra

565

December 4-én tervezik elindítani az idei síszezont a Magas-Tátrában, ahol több újdonsággal is készülnek a látogatók biztonságának és kényelmének növelése érdekében.

„Az idei síszezon az időjárás és a Covid-helyzet kedvező alakulása esetén a tervek szerint december 4-én indul a Magas-Tátrában, elsőként Csorbató várja a sízőket, utána 12-től Tátralomnic és Ótátrafüred is nyit" – tájékoztatott Juraj Chovaňák, a Magas- és az Alacsony-Tátra legjelentősebb üdülőközpontjait és az ott elérhető turisztikai szolgáltatásokat üzemeltető Tatry Mountain Resorts (TMR) marketingigazgatója.

A szezon indulása előtt több Covid-biztonsági intézkedést vezettek be, köztük egy technológiai újdonságot, amelyet Tarajkán teszteltek. Speciális anti-vírus fóliával vonták be a siklóvasút, a pénztárak, az éttermek és boltok érintési felületeit. A napokban megnyílt Tátrai Jégtemplom üzemeltetése során már ezt a technológiát alkalmazzák.

Egy másik újítás a parkolást érinti Tátralomnicon, ahol a parkolási kapacitás egy részét olyanok számára tartják fenn, akik előzetesen online foglaltak helyet, így ők az érkezési idejüktől függetlenül kényelmesen és biztonságosan juthatnak be a üdülőközpontba. Tátralomnic és a Csorbató felvonóin újdonságként bevezetik a fast passt, azaz az elsőbbségi felszállást – tájékoztatott Dušan Slavkovský, a Magas-Tátra Üdülőközpont igazgatója.

Idén az egy- és többnapos síbérletek – amelyeket a repülőjegyekhez hasonlóan dinamikus árazással értékesítenek – a Covid-helyzetre tekintettel bármilyen korlátozás esetén igény szerint módosíthatók.

Az egész 2020/21 téli szezonra érvényes síbérlet – amely a Magas-Tátrában és a Jasnán használható – november végéig vásárolható meg 319 eurós akciós áron, Šikovná sezónka (Ügyes szezonjegy) néven. Ez 74 km-nyi pályán nyújt sízési lehetőséget 4 üdülőközpontban: Jasná, Tátralomnic, Csorbató, Ótátrafüred. A bérlet prémium változata 183 km sípályát, 8 síközpontot és 4 országot foglal magába: Jasná (SK), Tátralomnic (SK), Csorbató (SK), Ótátrafüred (SK), Szczyrk (PL), Špindlerův Mlýn (CZ), Mölltaler Gletscher (AT), Ankogel (AT), és november végéig kedvezményesen 449 euróért vásárolható meg.

A TMR a vendégek számára üdülési csomagokat is kínál a síbérlettel. A társasághoz tartozik a négycsillagos Grand Hotel Praha Tátralomnicon, a Grand Hotel Ótátrafüreden, vagy a háromcsillagos Hotel FIS szálloda, amely a sípályáktól néhány méterre fekszik Csorbató üdülőközpontban.

(Forrás: turizmus.com)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek