Nyomtatás

Merkel a síturizmus felfüggesztését kéri Európában

298

Az európai síturizmus felfüggesztését sürgette Angela Merkel német kancellár a koronavírus-járvány elleni védekezésről a szövetségi parlamentben (Bundestag) csütörtökön mondott beszédében.

Angela Merkel kancellár a tartományi kormányfőkkel tíz órán át folytatott tanácskozás után, szerda késő este tartott tájékoztatón elmondta, hogy egyelőre december 20-ig hosszabbítják meg az eredetileg november végéig tervezett korlátozásokat.

A kormányfő másnapi beszédében kiemelte, hogy Németországban október végére ellenőrizhetetlenné vált az új típusú koronavírus terjedése.

Az egészségügyi hivatalok nem tudták feltárni és megszakítani a fertőzési láncolatokat, így robbanásszerű emelkedésnek indult a napi új esetek száma.

Ezért vezettek be november elején újabb korlátozásokat. Ezek 40 százalékkal csökkentették a fertőzésveszéllyel járó közvetlen érintkezéseket, aminek hatására megállt a fertőzöttek számának exponenciális növekedése.

A lakosság összefogásával Németország megakadályozta az egészségügyi ellátórendszer túlterhelődését, de „a siker nem tartós”, ahhoz pedig nem fér kétség, hogy csak az emberek közötti érintkezés még nagyobb arányú csökkentésével lehet visszaszorítani a vírust.

Ezért nem lehet feloldani az eredetileg november végéig tervezett korlátozásokat, hanem valószínűleg egészen januárig, de legalább december 20-ig fenn kell tartani valamennyit

– húzta alá a kancellár, ismertetve a tartományi kormányfőkkel szerdán kidolgozott új védekezési terv elemeit.

Várhatóan nemcsak a karácsony, hanem a szilveszter is másmilyen lesz, mint eddig, elmaradnak a tűzijátékok, utcai fesztiválok, tömegrendezvények.Egy sor szabályt szigorítanak, így két háztartásból – a 14 éven aluli gyermekeket nem számítva – az eddigi tíz helyett legfeljebb öt ember tartózkodhat együtt, és nemcsak az üzletekben és a közösségi közlekedésben, hanem minden forgalmas helyen és valamennyi munkahelyen maszkot kell viselni.

Az ünnepekre némileg lazítanak a korlátozásokon, december 23-tól január 1-jéig ismét tíz ember találkozhat. El kell kerülni, hogy az idei egy „magányos karácsony” legyen – mondta erről Angela Merkel.

A síturizmust is leállítanák

Az úgynevezett miniszterelnöki konferencia (MPK) és a szövetségi kormány tanácskozásán a többi között arról is döntöttek, hogy a berlini vezetésnek fel kell lépnie európai uniós partnereinél azért, hogy 2021. január 10-ig szüneteljen a síturizmus a közösségben.

„Fel kell függeszteni a síturizmust is. Az osztrák nyilatkozatok alapján, sajnos nem úgy tűnik, hogy ez könnyen sikerülhet” – mondta a német kancellár.

(Forrás: turizmus.com)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek