Nyomtatás

Magyar látványosság került fel a világ legjobb úti céljainak listájára

123

"Óriási hírünk van!!! Hortobágy a világ legjobb úticéljai között szerepel a National Geographic 2021. évi listáján! Hatalmas megtiszteltetés és öröm számunkra, hogy a neves magazin kiemelt úti céljai közé választotta Hortobágyot!" – olvasható a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóságának Facebook oldalán.

Méltán lehetünk büszkék mi magyarok is, hiszen a Hortobágy olyan 25, karantén után felkeresendő úti cél között szerepel, mint az alaszkai Katmai Nemzeti Park, a közép-afrikai Gabon, a görögországi Alonissos, a floridai űrpart, vagy éppen Erdély, ami szintén felkerült a válogatott listára. A cikkben többek között azt hangsúlyozzák, hogy a Hortobágyi Nemzeti Park tágas területei mintha direkt a társadalmi távolságtartás érdekében jöttek volna létre. A kelet-magyarországi Alföld közel 200 000 hektárnyi területét lefedő füves táj a világörökség része, és Európa legnagyobb megmaradt őshonos gyepterülete, ami évezredekre visszanyúló pásztori hagyományokat őriz.

Arról is beszámolnak, hogy ez a terület 340 madárfajnak nyújt kritikus élőhelyet, köztük őszi vándormadarak tízezreinek, így egyben Közép-Európa egyik legjobb madár megfigyelő helye is.

Néhány mondatban megemlítik a pásztorokat, a csikósokat, a lovaskocsis túrákat, a racka juhot, és a pulit, mint ősi magyar kutyafajtát, ami a szőrének köszönhetően "úgy néz ki, mint egy felmosórongy" – írja cikkében a National Geographic.

(Forrás: travelo.hu)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek