Nyomtatás

Gyógyhotel épül Tiszavasváriban

295

50 szobás gyógyszálloda épülhet Tiszavasváriban 2,5 milliárd forintos kormányzati támogatással – jelentették be a fürdővárosban rendezett sajtótájékoztatón.

"Óriási örömhír érkezett a városunkba, történelmi pillanat a mostani – fejtette ki a város vezetője, Szőke Zoltán. "Hosszú időnek kellett ehhez eltelnie. A strandfürdő a kezdetekben tízezres látogatószámot tudott produkálni szezononként, viszont a fokozatos fejlesztéseknek köszönhetően ez a vendégszám az utóbbi években százezres nagyságrendet ért el a szezonban. Ezzel együtt jöttek az igények szállodára, étteremre, szaunára, mert szeretnének az emberek itt minél több időt eltölteni, hiszen a tiszavasvári termálvíz vetekszik a nagy fürdők, Hévíz, Hajdú­szoboszló minőségével. Erre alapozva született meg a döntés, hogy tegyük meg a lépéseket egy gyógyszálloda megépítésére. Az első lépéseket az üzemeltető Tiszavasvári Strandfürdő Kft. tette meg, majd ezt követően a város önkormányzata kapta meg a lehetőséget, hogy segítséget kérjen a magyar kormánytól. Ennek köszönhetően 2,5 milliárd forint támogatást kapunk, hogy kialakítsunk egy olyan fürdőkomplexumot, amely azokat az igényeket is ki tudja elégíteni, amit az idelátogatók és a tiszavasváriak joggal elvárnak. Nem csupán a mi városunk a nyertese ennek a beruházásnak, hiszen a környező településeken a falusi turizmus is felszálló ágban van, ez a fejlesztés ezt az ágazatot is tovább erősítheti, miután a környező országokból, Szlovákiából, Lengyelországból, Romániából és Ukrajnából is egyre többen jönnek hozzánk, akik nem csupán egy napot akarnak nálunk maradni."

gyogyho

Tiszavasvári polgármestere azt is elmondta, hogy az építkezés szezonban sem fogja zavarni a fürdőbe látogatókat. "A fürdő területén van egy tízezer négyzetméternyi rész, amin a szállodaépítés megvalósul. Ezt telekmegosztással érjük el. Ennek az előkészítésén dolgozunk. Első körben a gyógyszálló épül meg ötven szobával, szaunaházzal, szaunavilággal, sportolásra is alkalmas lehetőségekkel, beltéri medencékkel, de ehhez szorosan szeretnénk kapcsolni egy fürdőfejlesztési tervet is" – mondta Szőke Zoltán polgármester, aki még hozzátette: a beruházás a strand területét nem fogja érinteni. A parkolással sem lesz gond, mert hamarosan kialakítanak a strandhoz vezető úton egy 86 autó befogadására alkalmas parkolót.

(Forrás: turizmusonline.hu)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek