Nyomtatás

Tovább épül a Budapest-Balaton kerékpárút

302

Etyek és Tordas, valamint a 710-es főút és Balatonakarattya között épülnek új útszakaszok.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. a TED-en közzétette a Budapest-Balaton kerékpáros útvonal újabb szakaszaira vonatkozó közbeszerzés eredményét – írja a magyarepitok.hu.

A beruházásban Etyek és Tordas, valamint a 710-es főút és Balatonakarattya között épül új kerékpárút, előbbit a Colas Út Zrt., utóbbit a Magyar Alagútépítő és Bányászati Kft. kivitelezi.

Etyek és Tordas között 12,31 kilométeres szakasz jön létre nettó 793 millió forintért. A közbeszerzésből kiderül, hogy ebből 11,8 km lesz egybefüggő. A projektben 1159 méteren szélesítik a meglévő kerékpárutat, és cserélik a kopóréteget.

Megtörténik a Sajgó-patak hídjának átépítése is. Etyeken a Vajda János utca meglévő burkolatán, kerékpáros nyomok felfestésével és táblázással jön létre bicikliút mintegy 500 méteren, ezt követően 2718 méteren egy földútból épül kerékpárút. Ugyancsak földútból alakítanak ki bicikliutat az Öreghegyi úton, majd az Öreghegyi présházak utcában.

Mindezeken túl készül egy szakasz egy 2300 méter és egy 1492 méter hosszú burkolt mezőgazdasági útból is, annak felújításával, és forgalomtechnikai jelzések elhelyezésével. Gyúrón egy 2500 méteres földutat burkolnak le, eközben a Szent László-patak feletti hidat újraburkolják. Emellett Gyúrón egy meglévő úton kerékpáros nyomok felfestésével, táblák elhelyezésével lesz a kerékpáros útvonal kijelölve mintegy 1 kilométeren. Tordason a meglévő kerékpárút végéhez csatlakozva kerül kialakításra a kerékpáros útvonal.

A 710-es főút és Balatonakarattya közötti szakasz egybefüggően épül ki mintegy 1,29 km hosszan, csatlakozva a Balatoni Bringakör útvonalához. Az ide tervezett kerékpárút vonalvezetése párhuzamos a 7205-ös úttal, így a csapadékvizét ennek az útnak az elvezető árokrendszere fogja elvezetni.

(Forrás: turizmus.com)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek