Nyomtatás

Evezővel a beregi Tiszaháton

466

A vadregényes Felső-Tisza vidéke megújult vízitúrabázisokkal, kikötőhelyekkel és jól felszerelt kempingekkel várja a túrázókat. Az érintetlen, apró falvas tájat csónakkal és biciklivel érdemes bejárni, így kellőképpen lelassulunk ahhoz, hogy rejtett kincseit is felfedezzük.

A kajakkal vagy kenuval érkezők különböző hosszúságú és nehézségű túrákon ismerhetik meg a Tisza legtisztább és legérintetlenebb szakaszát. Útközben rengeteg a látnivaló, és csodás homokos partszakaszok csábítanak strandolásra.

Kezdő evezősöknek a szelíd Öreg-Túrt ajánljuk, a kanyargó folyót bedőlt fatörzsek, virágzó vízitökök és árnyas fák teszik vadregényessé. A Tisza-túrát Tiszabecsnél érdemes kezdeni, itt lép be a folyó Magyarországra, és egészen Tarpáig határvízen evezhetnek a túrázók. Ez a leggyorsabb folyószakasz, az első 5-10 kilométert zúgók között kell megtenni. A víz itt még kristálytiszta – valóban „szőke” a Tisza.

A folyón lefelé haladva jól kiépített, sátrazásra, fürdésre és főzésre egyaránt alkalmas, korszerű megállóhelyek várják az vízitúrázókat – legközelebb Tivadarnál, ahol a homokos parton strandolni is lehet.

tuszataviii

A karok után jöhet a lábak megmozgatása: magával ragadó természeti környezetben bringázhatunk a folyókat kísérő, aszfaltozott töltéskoronán. A vidék látnivalóit, az aprócska középkori templomokat, a több száz éves fa haranglábakat is könnyebb így felfedezni, ezek megismerésére rendszeresen indulnak többnapos kerékpáros örökségtúrák.

(Forrás: turizmus.com)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek