Nyomtatás

Így nyit meg világszerte a Disney Land

696

A koronavírus miatt egy időre bezártak a szórakoztató parkok, ám a Disney bejelentette, mikor nyitnak újra.

A COVID-19 terjedésének következtében a vidámparkok határozatlan ideig bezártak: a kaliforniai Anaheimben és a floridai Orlandóban lévő március 12. óta, míg a shanghaji és a hongkongi január vége óta tart zárva. Február végén becsukta kapuit a tokiói Disney Resort, a párizsi Disneyland március 12-től nem fogad vendégeket.

A zárás ellenére virtuális formában lehet átélni az élményeket a Disney Magic Moments webhelyen, például a látnivalók virtuális átjáróit, a Disney World’s Happily Ever After tűzijátékot, a Disneyland új Magic Happens parádéját és a Dapper Dans együttes fellépését – írja a Cnet. Ezek azonban nem nyújtják ugyanazt az élményt, mint a vidámpark, így felmerül a kérdés: mikor nyit újra?

Disneyland: 2020. július utáni időszak

Az anaheimi Disneyland bejelentette, hogy július 17-én újból megnyitja kapuit a 65. évfordulón, június végén azonban elhalasztották ezt az időpontot.

“Nincs más választásunk, mint késleltetni a szórakoztató parkok és üdülőhelyek újbóli megnyitását mindaddig, amíg a kormánytisztviselők jóváhagyását meg nem kapunk. Amikor megjelennek az irányelvek, akkor tudjuk közölni az újbóli megnyitás dátumát” – közölte a Disney Parks. A Disney bevásárló- és étkezőhelyiségeket július 9-én újból megnyitották, összhangban a kaliforniai éttermi és kiskereskedelmi nyitószabályokkal, melyeket Newsom kormányzó július 1-jén bejelentett intézkedései befolyásoltak.

A Disney június 23-án kiadta útmutatását a Downtown Disney újbóli megnyitásához. 10 és 20 óra között működik, csak a Simba parkoló lesz nyitva, 38 fokos vagy magasabb testhőmérsékletű vendégeket nem engednek be, kézfertőtlenítő és kézmosó állomások lesznek jelen a teljes területen, minden vendégnek saját maszkot kell viselnie és segíteni fogják a védőtávolság betartását.

Disney World: július 11.

A Disney július 11-én újból megnyitotta a Magic Kingdomot és az Animal Kingdomot, július 15-én pedig az Epcotot és a Hollywood Studios-t. Az orlandói Disney parkban előírás a hőmérsékletmérés, a maszkviselés, a védőtávolság betartása és a fogadási rendszer kapacitásának korlátozása.

disnol

A Disney Worldben az üdülőhelyek és szállodák június végén kezdtek újból megnyitni, a Disney Springs bevásárló- és étkezőterület május 20-án nyitott meg korlátozott parkolóval, kevesebb bejárattal, hőmérséklet-ellenőrzéssel a belépés előtt, a maszkviselés itt is elvárás, a távolság betartását pedig vonalakkal és korlátokkal próbálják elősegíteni. Rövidített nyitvatartással, rendszeres fertőtlenítéssel üzemelnek.

Hongkong Disneyland: dupla zárás

A hongkongi Disneyland június 15-én közölte: június 18-án újra nyitnak csökkentett kapacitással, fokozott egészségügyi intézkedésekkel és új foglalási rendszerrel. A parkba való belépéskor minden vendégen hőmérsékleti szűrést végeztek, kötelező volt az arcmaszk, a szoros interakciót igénylő látványosságokat, például a karakterélményt ideiglenesen felfüggesztették. Nem tartott sokáig, ugyanis július 15-én ismét bezárt, miután a régióban a koronavírusos esetek ismét gyarapodni kezdtek, új határidőt nem határozták meg.

“Ahogyan azt a kormány és az egészségügyi hatóságok megkövetelik a Hongkongban zajló megelőzési erőfeszítésekkel összhangban, a Hongkong Disneyland Park ideiglenesen bezárul” – áll a vidámpark honlapján.

Párizsi Disneyland: július 15.

A Disneyland Paris július 15-től várja a vendégeket mind a park, mind a Disney Newport Bay Club szálloda és a Disney Village. Foglalási rendszer működik, korlátozott kapacitással engedik be az embereket, nagy hangsúlyt fektetnek a fizikai távolodásra és a fertőtlenítésre. Egyszerre csak egy család használhatja a felvonót. A találkozók, felvonulások és a tűzijátékok visszavonásra kerültek, de az Oroszlánkirály színpadi show 2020 nyarán visszatér egy bizonyos időre.

A párizsi Disneyland megnyitása szembemegy azzal, hogy a francia miniszterelnök, Edouard Philippe májusban kijelentette: több mint 5000 embert érintő nyilvános rendezvényeket nem szabad tartani előreláthatóan szeptemberig.

A Disney Parks június 23-án bejelentette: július 1-jén megnyit a tokiói Disneyland és a DisneySea.

Sanghaj Disneyland: május 11.

A Disney vezérigazgatója, Bob Iger május 5-én árulta el: a sanghaji park újból megnyílik május 11-én. Korlátozott a részvétel, a parkba való belépéshez szükséges foglalási rendszerben foglalni, be kell tartani a társadalmi távolodási követelményeket – ezt szalagjelzések is segítik, a maszkviselés kötelező, akárcsak a hőmérséklet ellenőrzése.

(Forrás: startlap.hu)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek