Nyomtatás

Számos újdonság a Lupán

581

Négy új attrakcióval: egy autósmozival, egy horgászcentrummal, egy egyedülálló csúszdával és egy szaunatoronnyal valamint egy megújult helyszínnel, a tavaly még Öböl Strand néven megismert, Dürer Öbölként működő kultúrstranddal színesedett az idei strandszezonban Budapest tengerpartja, a LUPA - amúgy is gazdag - szolgáltatásainak sora.

Budapest északi határában, a Pilis festői környezetében immár negyedik éve hívták életre többmilliárdos beruházással a hazai strand és strandsport élet legizgalmasabb vízpartját, a Budapest tengerpartjaként elhíresült LUPA Beach-et. A tó türkizkék vizével és fehérhomokos, pálmafás partjával, vízparti éttermeivel, koktélbárjaival már évek óta egyre nagyobb sikerrel csalogatja a látogatókat, de a fejlesztések még korántsem fejeződtek be. Idén tovább bővült a paletta, de a járvány is alakította a forgatókönyveket, egyes fejlesztések felgyorsultak miatta, mások pedig inkább elnapolódtak a bizonytalanná vált helyzetben.

Az „elérhető tengerpart”

“A külföldi nyaralások lehetősége még meglehetősen bizonytalan, de azok számára, akik a távoli tengerpartok nyújtotta élményekre és környezetre vágynak, már elérhető alternatívát nyújt a LUPA Beach” – meséli Gerendai Károly, Budapest tengerpartjának megálmodója.

Gyerekföveny, autós mozi

A fejlesztésekről szólva Gerendai elmondta: “Idén feltöltöttünk egy részt, létrehozva egy kifejezetten enyhén lankás szakaszt, ahol most térdig, vagy kicsit beljebb már derékig érő vízben lehet játszani vagy lubickolni azoknak, akik nem kívánkoznak a mélyebb vízbe. Ezáltal végre mindenki bemerészkedhet a tóba és élvezheti ebben a fantasztikus, kristálytiszta vízben strandolás élményét”. A vízi kalandpark mellett az idei évtől már szakképzett gyerekanimátorok segítenek a szülőknek, ha kicsit szabadulnának a gyermek állandó felügyeletétől. Új fejlesztés a LUPA Drive-in is. Az autósmozi a 60-as években élte fénykorát és egy nagy ugrással most elérkeztünk 2020-hoz, amikor egy világjárvány újraélesztette az autósmozi intézményét. A mozizásra kijelölt parkoló részen maximum 100 autó fér el kényelmesen. A filmek hangját az autórádión keresztül, egy rádiófrekvencián keresztül hallhatják, miközben a 60 m2-es valódi filmvászonra vetítve, természetes környezetben, a szabad ég alatt élvezheti a nézőközönség a hazai és nemzetközi sikerfilmeket.

Ez az első ilyen csúszda az országban

A LUPA idei leglátványosabb attrakciója az ország immár legizgalmasabb csúszdája, ami három különböző dobásszögben “hajítja” a vízbe a látogatókat. Lesz extrém, közepes és úgynevezett alap csúszda, melyek átlagsebessége elérheti a 35 km/órát. A kérdés, hogy melyik dob fel magasabbra, ami akár 4 méter is lehet, illetve messzebbre, ami akár 10 méter repülést is jelenthet a víz felett. A Slip and Fly csúszda a világban egyre több helyen megjelenő beach attrakció, ami rendkívül vonzó és szórakoztató mind a vízimádóknak, mind az extrémebb sportok kedvelőinek. Még csak pár ilyen csúszda található egész Európában

Sporthorgászat

Május 15-től már a horgászat szerelmesei számára is élménydús a LUPA-tó. A strandrészektől legtávolabb eső, 1500 méteres partszakaszon újonnan kialakított 35 horgászállással várják azokat a horgászokat, akik szeretik a kihívásokat. Gerendai Károly szerint a mostani fejlesztés még csak az első lépés a horgászat terén, mert rövidesen tovább bővítik, mind a szolgáltatásokat, mind a halállományt. A tó korából következően a kristálytiszta víz tartogathat igazi „matuzsálem” pontyokat, amurokat, süllőket, csukákat, sügéreket és harcsákat is. A szóbeszéd szerint még kecsegék és márnák is élnek a vízben.

Dürer Öböl a LUPÁN

Budapest kultikus szórakozóhelye, a Dürer lett a névadója a LUPA-tó eddig Öböl Strand néven ismert részének. A közönség a tavalyi évben már megismerkedhetett a Dürer Öböl „tesztverziójával”, ám idén a teljes partszakasz vendéglátását és programszervezését átvállalta a Dürer.

LUPAtorony, szaunaházzal

A LUPA egy új, látványos építménye a LUPAtorony, ami egy 70 nm-es terasszal és egy kisebb csoportot (6 főt) befogadó szaunaházzal ad felejthetetlen élményt a pazar kilátással és melynek luxiságát emeli a LUPACabana bár "bottle service" szolgáltatása. Csak egy telefon és perceken belül érkezik a pincér a kedvenc italunkkal.

(Forrás: turizmusonline.hu)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek