Nyomtatás

Elindult az Utazasinfo.com, a magyar utazók hiteles információs bázisa

572

A hiteles forrásokra támaszkodó, egész világra kiterjedő információs oldal folyamatos bővítését és napi frissítését ígérik a szerkesztők.

A június közepétől elérhető új, online információs adatbázis a korábbi, hasonló kezdeményezéseket meghaladó pontossággal és többletinformációkkal segíti a magyar magán- és üzleti utazókat.

Az oldal létrehozását a Jet Travelhez a határok újranyitásával kapcsolatosan folyamatosan beérkező kérdések inspirálták, úgy gondoltuk, hogy a válaszok széles körben történő megosztásával segíteni tudjuk a magyar utazóközönség tájékozódását – mondta Krizsán Gabriella, az utazási iroda fejlesztési munkavezetője.

A saját fejlesztésű, utazási és repjegyes szakemberek által létrehozott oldal kifejezetten a magyar utazási okmányokkal rendelkező, magyar állampolgároknak segít, hogy a koronavírus-járvány lecsengésével megbízható forrásból, egy helyen, magyar nyelven értesüljenek az országok újranyitásáról, a Covid-19-cel kapcsolatos előírásokról, a légitársasági hírekről, a beutazási szabályokról és a vízumelőírásokról.

Piros, sárga, zöld – hová utazhatunk?

A főoldalon látványos, a közlekedési lámpa színkódjaival jelölt világtérképen jelenítik meg, hogy az egyes országok hol tartanak az újranyitásban:

  • a piros a beutazás tilalmát jelzi;
  • a sárgára színezett országokba meghatározott feltételek mellett lehet utazni, vagy Magyarországra érkezve kötelező a 14 napos házi karantén;
  • a zöld pedig a szabad beutazást mutatja, és jelzi, hogy hazaérkezve nincs kötelező karantén.

Az országokra kattintva a legfontosabb tudnivalók szöveges formában is elolvashatók.

terkeppp

Színkódok jelölik az oldalon, hogy a magyarok hová utazhatnak szabadon, illetve korlátozásokkal

Induló légi járatok, belépési dokumentumok

Az utazasinfo.com folyamatosan frissülő adatbázisában a Budapestről induló tervezett légi járatokat, a légitársaságok Covid-19-cel kapcsolatos, utasokat érintő szabályait és a Budapest Airport aktuális információit is megtaláljuk. Az oldal az egyes országokba való belépéshez szükséges előregisztrációs dokumentumok elérésében és kitöltésében is segítséget nyújt.

Az adatbázis kizárólag hiteles forrásokra, az Egészségügyi Világszervezet (WHO), az UNESCO, a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) és az egyes országok külügyminisztériumainak információira támaszkodik.

Az új oldalt itt érheti el>>

(Forrás: turizmus.com)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek