Nyomtatás

Hétfőtől újra látogatható a virágpompás Nemzeti Botanikus Kert

927

Hétfőn újranyit a Vácrátóton található Nemzeti Botanikus Kert – írják közleményükben. Május 18-án hétfőn reggel 8 órától látogatható a vácrátóti Nemzeti Botanikus Kert három szabadtéri gyűjteménye, nyári nyitva tartás szerint, naponta 8.00-18.00 óráig.

A látogatók még néhány hétig késő tavaszi-kora nyári pompában láthatják a Kertet, és a nyitás utáni napokban nyomon tudják követni, hogyan fordul át a Kert tavaszi arca a nyáriba.

Virágoznak az ember magasságú, Ázsia hegyvidéki lejtőin honos korbácsliliomok, a Kínában honos és a "virágok királyának" nevezett fás bazsarózsák különféle fajtái, az idén először látható szakállas nőszirom gyűjteményünk díszes példányai, amelyek nem csak káprázatos színükkel, hanem intenzív illatukkal is elbűvölőek

– áll a közleményben.

Az amerikai származású növények között megtalálhatóak a halvány lila virágú prérigyertyák, az amerikai virágsom, illetve már nyílik a kerti hibrid illatos fűszercserje. A látogatókat nem csak fák és virágok várják, hanem a betelepült madarak is.

A Kert arra kéri a látogatókat, hogy ha sorba kell állniuk a belépés előtt, akkor tartsanak egymástól legalább 1,5 méteres távolságot – ebben segítenek a járdára festett minták is. A jegypénztárnál be- és kilépéskor valamint a Kert területén egymás melletti elhaladás esetén védőmaszk viselése kötelező. Azok, akik nem egy háztartásban élnek, azok a kerten belül tartsanak egymástól 5 méteres távolságot.

A mellékhelyiségekben egyszerre csak 1 fő tartózkodhat.

Az előírások miatt a sétavezetések és a csoportos foglalkozások elmaradnak, és csak a szabadtéri rész látogatható, az üvegházak és a kiállítások egyelőre zárva tartanak.

(Forrás: index.hu)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek