Nyomtatás

Neurológusok: irány a tengerpart!

696

Egy tanulmány eredményei alapján kijelenthető, hogy azok az emberek, akik tengerek, óceánok közelében élnek sokkal jobb egészségnek örvendenek szárazföldi társaiknál.

A Filantopikum az International Journal of Hygiene and Environmental Health tanulmányát idézve azt írta, a víz az egyik legfontosabb természeti és esztétikai elem, a nagy kiterjedésű vizek képesek megteremteni az emberben a nyugodtság érzését, a nap, a víz és a homok illata segít csökkenteni a felgyülemlett stresszt, és beindítja a kreatív energiákat.

A víz nyugtató ringása csökkenti a depresszió tüneteit, és felfrissíti a szellemi énünket, emellett a víz felébreszti bennünk az elemi ösztönöket, segítségével közelebbi kapcsolatba kerülhetünk a természettel, ezáltal sokkal toleránsabbakká válhatunk.

A vízparton űzött sportok sokkal jobban felpörgetik az anyagcserét, a napból nyert D vitamin támogatja az immunrendszert. A tengerpartok élménye teljes egészében feltölt, és a különböző keringési problémák tünetei is csökkenni látszanak.

Forrás: turizmusonline.hu

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek