Nyomtatás

Megnyitotta kapuit a luxus úszó hotel

761

Dübörög a turizmus, az utazók egyre exkluzívabb és nagyobb élményeket nyújtó nyaralásokat igényelnek, ami nemcsak azt jelenti, hogy a lakóhelyüktől egyre távolabb utaznak, de azt is, hogy különlegesebb helyeket fedeznek fel, különlegesebb programokban vesznek részt és az utazás alatt mindenképpen keresik az egyediséget. Ebbe az élményvadászatba tökéletesen beleillik az a svéd luxusszálloda, amely pár hete nyitotta meg a kapuit, az egyediségét pedig az adja, hogy a szobái a vízen lebegnek - írja a CNN Travel.

Jeges víz és erdő veszi körül azt a svéd, vízen lebegő hotelt, ami január végén nyitotta meg a kapuit. A Lappföld svédországi részén fekvő Arctic Bath hotel apartmanjai, a Lule folyón lebegnek, amelyeket fa stégeken keresztül lehet megközelíteni és télen a jégbe fagyva, míg nyáron a vízen úszva várja a hideget kedvelő vendégeit. A hotel kör alakú központi épülete mellett 24 négyzetméteres szobák úsznak a vízen, míg a nagyobb, 62 négyzetméteres apartmanok a szárazföldön kaptak helyet.

sved3

A szálloda megépítése nem kevés műszaki akadály kiküszöbölésével járt, a vízi egységeknél például biztosítani kellett a csapvíz és az elektromosság szabad áramlását. Ezen túl fontos szempont volt, hogy a lehető legkörnyezetkímélőbb anyagokat használják használják fel, illetve, hogy a fenntartása se jelentsen terhet a környezetére.

svedhot3

A szobákért elég borsos összeget kell fizetnie a vendégeknek, egy júniusi hétvégén, két főre, két éjszakának az ára a vízen úszó szálláson, 640 ezer forintnak megfelelő svéd korona, a nagyobb szárazföldi apartmant pedig 700 ezer forintért lehet kibérelni ugyancsak két éjszakára.

Forrás: turizmusonline.hu

 

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek