Nyomtatás

Lendületet kap a balatoni bringás turizmus

698

1200 kitöltött kérdőívből, 22 mélyinterjúból és 8 fókuszcsoportos vizsgálatból kapott válaszok támasztják alá a BalatonBike365 fejlesztési program megalapozottságát. A projekttől egy új balatoni tavaszi és egy új őszi bringás szezon kialakulását várják.

Korábban beszámoltunk arról, hogy a Magyar Turisztikai Szövetség kérdőíves kutatást indított a Balaton potenciális kerékpáros vendégei igényeinek felmérésére a turisztikai szolgáltatások fejlesztéséhez.

A balatoni kerékpáros turisztikai szolgáltatások fejlesztését elősegítő projekt újabb mérföldkőhöz érkezett, hiszen a szükséges megalapozó dokumentumok és kutatások bemutatásával és kiértékelésével a „GINOP 7.1.9-17 Turisztikailag frekventált térségek integrált termék- és szolgáltatás fejlesztése” konstrukció keretében a Magyar Kerékpáros Szövetség, a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt., a Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Zrt. és a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány alkotta konzorcium átlépett a projekt fizikai megvalósítási szakaszába – számolt be a bringasport.hu.

balturA Balatonnál az egész évben tartó bringás turista-forgalom kialakítása a cél

Az előkészítés során 13 szakmai szervezet egyezett meg a közös célokban, amelyek megvalósítása egy átfogó kutatáson alapul.

A Balaton kiemelt turisztikai desztináció, ahol a projekt kerékpáros túraútvonal kijelöléssel, kerékpáros pihenőpontok kialakításával járul hozzá az egész éven át tartó bringás turista-forgalom megteremtéséhez

.„Az elkészült piackutatás igazi értéke, hogy a rendszeresen bringázók, és a nem rendszeresen kerékpározó, ám aktív életmódot folytató – akár kerékpáros ajánlatokkal is megszólítható – célcsoportok igényeit mérte fel. A kutatás fókuszában a hazai és a külföldi kereslet felmérése állt – összhangban a Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégiával, melynek egyik alapelve a valós piacismereten alapuló beavatkozás” – mondta Princzinger Péter, a konzorciumot vezető szövetség elnöke a felmérés eredményeinek bemutatására és értékelésére szervezett workshop után, melyet a Balatonföldvári Hajózástörténeti Látogatóközpontban tartottak.

baltur2Princzinger Péter mutatta be a felmnérés eredményeit

A workshop keretében a résztvevők megismerhették a Balatonfüreden, a Keszthelyen és a Balatonföldváron megvalósuló kerékpáros szolgáltató pontok látványterveit, valamint a projekt keretében bejárt, kerékpározásra alkalmas 1280 km-nyi útvonalat, melyből végső soron – a Balatoni Bringakörön kívül – legalább 600 km-t fognak kijelölni és kitáblázni.

Forrás: turizmus.com

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek