Nyomtatás

Katschberg: családbarát síelés az Alpok napos oldalán

748

A családi sízés egyik legjobb helyszíne az Alpokban Katschberg, ahol minden a családok és legfőképp a gyerekek kényelmét szolgálja.

Katschi gyermekvilága

Mágnesként vonzza a gyerekeket az itteni téli kalandvilág a beszélő rajzfilm figurákkal, amelyek között át lehet síelni, a gyerekbarát mini-jet sífelvonó és a kifejezetten a gyermekek számára kialakított lejtők a kis melegedőkkel.

Az izgalmas síelés után pedig jöhet a jól megérdemelt pihenő egy hagyományos alpesi hüttében, amelyek a nap folyamán az osztrák konyha finomságait kínálják, esténként pedig jó hangulatú après-ski bárokká alakulnak.

Kezdőknek is ideális!

A Katschberg-Aineck sípályák széles lejtőin minden kezdő könnyebben tanul meg síelni. Igaz a Direttissima am Aineck egy kicsit nehezebb szakasz, ezt a haladó síelőknek ajánlják, viszont 10 kilométernyi könnyű lejtő várja a kevésbé tapasztalt síelőket.

Valamennyi síliftnél barátságos és türelmes liftkezelők segítik a gyermekeket az indulásban, a Tschaneck és az Aineck hegyeket pedig - a gyors és kényelmes átjutást könnyítve egyik síterepről a másikra - egy mozgó síszönyeg köti össze.

Szívd magadba a kristálytiszta hegyi levegőt!

kl2

Az alacsony allergéntartalmú hegyi levegőben a lélegzetvétel is könnyebb. Ráadásul a rengeteg napsütésben D vitaminnal is gyorsan feltöltődhetünk még télen is, hiszen Katschberg az egyik legjobb fekvésű régió az Alpok hegygerincének déli oldalán, Karintia és Salzburg tartomány között, 1150 és 2220 méter tengerszint feletti magasságban.

Katschberg nagy vonzereje az is, hogy Katschberghöhe magaslaton keresztül átsíelhetünk a napos Karintiából a gazdag hagyományairól híres Salzburg tartományba is - és egy sírégióban rögtön két tartomány szokásait, ízeit és kultúráját ismerhetjük meg. Itt a hógaranciát nem csak a hóágyúk biztosítják, hanem a Földközi-tengertől felől érkező páradús felhők is, hiszen ezek gyakran friss, fehér hóval lepik be a Tauern főgerincet, ahol Katschberg sípályái is futnak.

Katschberg sírégió számokban

Katschberg-Aineck sírégióban összesen 70 kilométernyi (10 kilométerre könnyű, 40 kilométer közepes és 10 kilométer nehéz) sípálya várja a síelőket, a pályák legtöbbje széles és egyenes, 100 százalékban hóval borított a teljes szezonban. Az itt található 16 felvonó óránként 28 460 embert képes szállítani, az Aineck és a Tschaneck hegyek sípályáit egy szállítószalaggal ellátott síhíd köti össze.

kl

A Katschberghöhe magaslaton épült szállodák és vendégházak többsége pályaszállás, közvetlenül a lejtők mellett helyezkednek el, de a települések között ingyenes síbusz is közlekedik. Számos szálloda tágas wellness részleggel rendelkezik, és szolgáltatásaikat kifejezetten a gyermekes családok igényeihez igazították.

A síelésen kívül lehetőség van még hótalpas kirándulásra, nappali és éjszakai szánkózásra és lovasszánozásra is.

Forrás: utisugo.hu

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek