Nyomtatás

Újra hólabirintus Zakopanéban

1001

Már ötödik éve folyamatosan megépítik Lengyelország téli fővárosában az úgynevezett hólabirintust. Idén nemcsak ezt, hanem szánkópályát vagy egy piramist is ki lehet próbálni. Mini állatkert is várja a látogatókat.

Közel 2500 négyzetméternyi területen a síugrósánc lábánál az idén is elkészült a hólabirintus, amelyet január 22. óta fedezhetnek fel a látogatók. A megnyitó egy kicsit késett az időjárás miatt, ezt a hatalmas mennyiségű havat közel egy hónapig gyártották a hóágyúkkal - számolt be róla a sielok.hu.

Vasárnap óta már a jégpiramis megtekinthető, amelyet az egyik gízai piramis 1:10-es kicsinyített méretben megépített mása. A 14,6 méter magas és 23 méter széles piramis kamráiban jégszobrokat állítottak ki. A jégpiramis újdonságnak számít a korábbi évekhez képest.

Szintén szobrokat állítottak ki az iglu 10 termében. A közel száz darab szobor témáit a Disney mesevilág ihlette. A területen létrehoztak egy mini állatkertet is, ahol természetesen a téli hideget jól tűrő állatokat lehet megtekinteni. Szokás szerint, többsávos szánkópálya is várja az érdeklődőket.

Hétvégén a profik már versenyeztek

A hazai közönség előtt szereplő Kamil Stoch nyerte még vasárnap a síugrók világkupa-versenyét a lengyelországi Zakopanéban. A második helyen a pontversenyben is második osztrák Stefan Kraft végzett, harmadik a Négysáncverseny címvédője, a szintén lengyel Dawid Kubacki lett. A világkupa éllovasa, a német Karl Geiger ötödik lett, de így is maradt a pontverseny első helyén.

Forrás: turizmus.com

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek