Nyomtatás

Salzburg advent idején

2019-12-02 1422

Salzburgnál aligha akad ideálisabb helyszín a legszebb évszak mesébe illő hangulatának kifejezésére. Az elbűvölő karácsonyi vásárok, adventi koncertek és hagyományőrző rendezvények sokasága elvarázsolja a Mozart-város látogatóit.

 A Salzburgi karácsonyi vásár: világhírű adventi forgatag

Amikor november végén beköszönt az advent, Salzburgban különlegesen szép időszak veszi kezdetét. Az ünnepi díszbe öltöztetett város ilyenkor talán még elragadóbb, mint máskor. Az óváros utcáit sült gesztenye és forralt bor illata lengi be.

Advent idején ismerkedni Salzburg városával felejthetetlen élmény. A Dóm- és Residenz-téren kialakított, nagyszabású karácsonyi vásárt mindenképpen érdemes felkeresni. Ez a történelmi karácsonyi forgatag a legszebbek közé tartozik az egész világon. A tündéri hellbrunni adventi varázs különösen a családok körében népszerű. A Mirabell-kert közelében, a Mirabell téren kialakított kisebb, de roppant hangulatos adventi vásár, a Sternbräu-ról elnevezett “Sternadvent”.

salz

A salzburgi karácsonyi vásár rendezvényei

A karácsonyi vásár nemcsak a 100 kiállító és elárusító standról szól, a napi programok is fontos szerepet játszanak: a gyermekeknek tartott karácsonyi felolvasások, krampusz felvonulások, karácsonyi vezetések és kóruskoncertek mellett a Jézuska látogatása és a toronyból felhangzó fúvószene is nagyszerű élményeket ígér.

  • „Énekelj velünk“ spontán kórusban – minden kedden 18-20 óráig
  • Hagyományos fúvószene a toronyból - minden csütörtökön és szombaton 18.30-kor
  • A salzburgi Jézuska és kísérő angyalainak látogatása – minden szombaton, 15.30-kor
  • Felolvasás gyermekeknek a Jézuska jelenlétében – minden szerdán, 16 órakor

További információk: salzburg.info.hu

(Esemény Menedzser)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek