2018. április 26., csütörtök - Ervin

Szabadidő, életmód

bicaj2Az I. Decathlon Kerékpáros Családi Napot egy olyan sportnapnak álmodtuk meg, ahol életkortól függetlenül élhetünk át fantasztikus sportélményeket. Edzettségi szinttől függetlenül kínálunk mindenki számára programokat! Legyen szó egy 28 km-es túráról, ügyességi versenyről vagy tanulásról. Számos kiegészítő programmal várunk kicsiket és nagyokat is egyaránt.

nagyfutam1Formula–1-es versenygépek, rali- és túraautók, versenymotorok és versenykamionok Budapest szívében. Ez a Nagy Futam, amelyet immár hagyományosan minden évben május 1-jén tartanak meg, s amely jó alkalom arra, hogy a nézők testközelből megismerhessék a technikai sportokat. Az idén is tiszteletüket teszik nálunk aktív F1-es pilóták

retro1A Skanzen Majális rendezvényét a múzeum Hé’67! A világ, amelyben a Múzeum született című életmód-kiállítása ihlette. A hatvanas-hetvenes évek mindennapjaiba, a szórakozás és kikapcsolódás könnyed formáiba is belekóstolhatnak az érdeklődők a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeumban április 30-án és május 1-én.

lovagi diosgyorSzent György-napi csetepatéval, sárkánytűzzel és csillaglessel ünnepeljük Szent György legendás alakját április 28-án a Diósgyőri várban. A Sárkányölő lovagok éjszakáján kiderül, hogy ki alapította a Szent György Lovagrendet, és az is hogy mi történik, ha Szent György-nap előtt gyíkot simogatunk.

felfedezokFelfedezők Napja – Középpontban az Éghajlatváltozás! A Földgömb magazin immár 6. alkalommal rendezi meg a Felfedezők Napját, ahol szakemberek hozzák testközelbe az expedíciók és a terepi kutatás izgalmas világát egy vidám fesztivál keretein belül. Idén az éghajlatváltozás áll majd az ismeretterjesztő előadásaink középpontjában.

falusihazA Magyarországi Tájházak Szövetsége 2018-ban is megszervezi a már hagyományos, a tájházak összefogását  jelképező, az értük dolgozó lévő közösséget megerősítő rendezvényét, a Tájházak Napját. A tájházak Szent György napjához közeli ünnepélyes tavaszi kapunyitása alkalom arra is, hogy tavaszi, nyári programajánlatukra, eseményeikre felhívják a leendő tájházlátogatók figyelmét.

monostorierodA Duna két partjának „ikervárosai” idén ismét  megrendezik a számos helyszínen zajló városi fesztiváljukat április 26 és május 4. között. A Komáromi Monostori Erőd - csatlakozó helyszínként – a szakkonferenciáknak ad helyet, illetve további programok is színesítik a rendezvényt.

harcosok floraliaFloralia, azaz tavaszt ünneplő többnapos rendezvény várja Tácon az érdeklődőket . Antik környezetben mai igényeket kielégítő, de az ókorhoz a lehető legszorosabban kapcsolódó, látványos, korhû jelmezes bemutatókkal színesített programok várják az ide látogatókat.

betyarSzent György-napi Kihajtási Ünnep- Kézműves Vásár- Világörökségünk a Puszta Napja A pásztorok életének egyik kiemelkedő eseménye volt Szent György-napja. E napon történt az állatok első kihajtása is téli szálláshelyeikről. Találkozzon a Hortobágy pásztoraival, ünnepelje velük együtt a tavasz érkezését!