2017. október 19., csütörtök - Nándor

Szabadidő, életmód

skanzenAz ötvenes évek mindennapjai és ’56 falusi eseményei elevenednek meg a Skanzenben az ünnepi hétvégén. Megtudhatjuk, hogyan éltek a falusi emberek a forradalom idején. Valós eseményeken alapuló történelmi játék részesei lehetnek az érdeklődők a Szabadtéri Néprajzi Múzeumban október 21. és 23. között. Élő helyszíneken, korabeli ruhákba öltözött színészek játéka kelti életre a múltat.

csokifeszt2017 legédesebb hétvégéje újra Debrecenben! Amivel találkozhatsz: kézműves csokoládé manufaktúrák, torták, sütemények, muffinok, bon-bonok, marcipánok, grillázsok, desszert borok - pálinkák, mézek, lekvárok, házi sütemények, szörpök, mézeskalácsok, cukor és glutén mentes édességek és még számos különlegesség várja önt és kedves családját.

szurkemarhaFinom szürkemarha ételekkel, népzenei- és kulturális programokkal, hamisítatlan vidéki hangulattal, díjnyertes szürkemarhákkal, klasszikus finomságokkal és újragondolt ízekkel várják a látogatókat a VI. Szürkemarha Vigadalomra Budapesten, a Vajdahunyad várába 2017. október 20-22. között.

kutya pasztorA MEOE Szövetség minden fajtás 3 x CACIB nemzetközi kutyakiállítást hirdet Komárom városába, mely 2017. Október 20-án, 21-én és 22-én kerül megrendezésre. A Komáromban megrendezésre kerülő őszi több napos CACIB kutyakiállítás minden évben az egyik legnagyobb kutyás rendezvényként definiálható, mely rengeteg kiállítót vonz, mind belföldről, mind külföldről egyaránt.

piknikAz őszi és téli szezonban legalább három eseménnyel, elsőnek az október 21-22-én megrendezendő Élményszürettel készül a gyönyörűen megújult etyeki Gasztrosétány! Gyönyörűen megújult Etyeken a Gasztrosétány – az Újhegyi pincesor szilárd, bazaltkockás útburkolatot kapott, eltűntek a légvezetékek és beton villanyoszlopok, helyettük szép kandeláberek világítanak.

koltaiA napjainkban játszódó történetben Hubert és Alex két fura, magányos alak. Az ő kapcsolatukat ismerjük meg a  belváros vadonatúj színházi terében. A két ember végigéli az idegenségből  a legmélyebb férfibarátságig vezető út minden fázisát, míg végül együtt indulnak egy „Nagy utazásra„.

csipkebogyoSzarvason rendezik meg szombaton a csipkebogyó fesztivált. A csipkebogyó termése – mint sokan jól tudják – felhasználható gyógytea készítésére, de miután a dér megcsípte, kitűnő lekvár főzhető belőle. Ennek a fortélyait leshetik el a résztvevők. A gyermekeket egésznapos játszóház várja hagyományos játékokkal.

osz1Októberre már megmutatja őszi arcát a természet, a színeivel, pedig mi magunk is varázsolhatunk. Hogy mi is az a „land art”? Próbáljuk ki közösen! A program alkalmával a Sisakvirág tanösvényen barangolunk, mely a Budai Tájvédelmi Körzet egy sokak által használt turistaútjára épült.

mozgasFuss Te is a kétszeres olimpiai bajnok legenda tiszteletére! A tragikus hirtelenséggel elhunyt Kolonics György emlékére szervezett eseményen a megemlékezés mellett 4 Olimpiai Ötpróba-pontot is bezsebelhetsz - ha elfutsz a Lupa-szigetig és vissza 2017. október 23-án.Részletek az www.olimpiaiotproba.hu weboldalon.