2017. június 28., szerda - Levente, Irén

Szabadidő, életmód

levendula2A Németh László Művelődési Ház és a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság szeretettel vár mindenkit a XIII. Levendula Fesztivál és Levendula Hetek rendezvényeire 2017. június 19. - 2017. június 30. között. A belépőjegy megváltásával vendégünk egy levendula teára, aki magával hozza kedvenc bögréjét!

gitarBalatonfüred festői díszletei között kilencedik alkalommal kerül megrendezésre a Balatonfüredi Nemzetközi Gitárfesztivál, melynek gitár koncertjei évről évre szórakoztatják a füredi közönséget. A balatonfüredi Nemzetközi Gitárfesztivál egy hete alatt a gitárzenéé a főszerep a városban.Minden érdeklődőt szertetettel várnak!

fenyfesztVilágszerte rendkívüli népszerűségnek örvendenek a fényfesztiválok, melyek a technológia fejlődésével egyre látványosabb, monumentálisabb élményt nyújtanak. A fesztiválok kínálatában még mindig újdonságnak számít ez a műfaj, hazai viszonylatban pedig mindeddig nem találkozhatott vele az élményekre éhes közönség.

bogarasokAz idei Bogaras Találkozójára a már megszokott helyszínen, a gárdonyi Sport Beachrwe várják az érdeklődőket, (a vasútállomással szemben) teljesen új elemekkel és egy sor kedvezménnyel. A programok között lesz bogaras futam, tájékozódási verseny, leg-leg-leg verseny (legszebb legszakadtabb, legeredetibb, leghangosabb, legmesszebbről jött). 

grillHajdúszoboszló, mint hajdúváros, e rendezvény keretében szeretné, megismertetni a látogatókat a hagyományos hajdúsági ételekkel eredeti és modern receptek alapján elkészítve és felkínálva a helyi vendéglátók által. A fesztivál keretében kiemelt szerepet kap a gasztronómia, amelyet a változatos program kínálat tesz teljessé.

bablevesA vízparti irodalmi bableves partyt évről évre Jókai Mór író és Erdődi Sándor költő tiszteletére rendezik meg a kikötőben, ahová Füredről a Jókai hajóval korhű ruhákban érkeznek a vendégek. Az ünnepi szónoklatok után megvendégelik az érdeklődőket Jókai bablevessel, pogácsával és borral.

redbullraceAz ikonikus budapesti versenypálya ismét otthon ad a Red Bull Air Race egyik 2017-es versenyének, amikor a világbajnoki mezőny visszatér a magyar fővárosba. Az egyik legnépszerűbb versenyként Budapesten mindig szédületes tömegek kíváncsiak a légi összecsapásra, ez a tavalyi mostoha időjárási körülmények miatt idén hatványozottan igaz lehet.

balaton1Idén is közel tízezer indulót várnak Magyarország ikonikus és bakancslistás nyári sporteseményére, melynek idén első alkalommal a Lidl Magyarország lesz a névadószponzora. A MÁV-START Zrt-nek köszönhetően a regisztrált próbázók féláron utazhatnak az eseményre. Csupán annyi a teendő, hogy az 50%-os menettérti jegyre kérni kell a helyszínen egy pecsétet, ezután díjmentessé válik a visszautazás.

barackA Gönci Barack Vigasság család- és gyermekbarát rendezvény. Programjai minden korosztály számára remek kikapcsolódást jelentenek. Szeretettel várják a legkisebbektől kezdve a dédiig az egész családot! A gyerekek a programok mellett egész napos játszóházban, kézműves foglalkozásokon vehetnek részt.