2017. december 11., hétfő - Árpád

Szabadidő, életmód

macskaA Felis Hungarica idén is az AsiaCenterben rendezi meg Nemzetközi macskakiállítását! 2017 december 9-én és 10-én a látogatók 300-nál is több cicával találkozhatnak, akik a világ 12 országából érkeznek, hogy megnyerjék a rangos versenyt! Mindkét napon fajta bemutatókra és fajta ismertetőkre kerül sor. 

forraltbor1A Forralt bor és Kolbász ünnep december 9.-én 15:00 órától kerül megrendezésre a Sárgödör téren. A rendezvényen egy igazi karácsonyi forgatag várja a látogatókat, forralt borral, forró teával, tépett húsos cibattával, sült kolbásszal és hurkával, sült gesztényével és megannyi finomsággal.

mikulas1Segítsetek,hogy segíthessünk! A rendezvény teljesen ingyenesen látogatható,tehát belépő nincsen! A belépőjét mindenki az általa hozott tartós élelmiszer felajánlásával válthatja meg. Mennyiségtől teljesen függetlenül! A kipufogó dB versenyekre sincsen megszabott nevezési díj, itt is szintén egyénileg lehet eldönteni a támogatás mértékét.

gesztenye A 12. alkalommal megrendezésre kerülő adventi programon jó hangulattal, sült gesztenyével és forralt borral várja Önt és kedves családját december 9-10-én a Községháza előtti téren a Gyenesdiási Turisztikai Egyesület! A rendezvény ingyenesen látogtaható, minden érdeklődőt szeretettel várnak!

asvanyEgy újabb fantasztikus börzével és izgalmas programokkal készülünk a decemberi karácsonyi ÁsványBörzén! :) Ha szeretnél a nagy ünnepi hajrá előtt feltöltődni és remek hangulatban, az ásványok bűvöletében ajándékokat vadászni a szeretteidnek, akkor itt a helyed!


havasiA hihetetlen zenei utazás folytatódik! A HAVASI Symphonic az elmúlt években összesen 12 alkalommal töltötte meg a Budapest Sportarénát, több mint 140 000 néző volt kíváncsi a modern klasszikus zeneszerző koncertjeire. A produkció 2016-ban hatalmas sikerrel debütált Bécsben a Wiener Stadthalléban.

adventipinceHajós pincefalujában hagyománnyá nőtte ki magát a Nyitott Pince Napok eseménysorozat, aminek keretében rendszeresen sok-sok bortermelő mutatja meg borait az egyre lelkesebb és kíváncsibb érdeklődőknek. Már megbizonyosodhattunk róla, hogy a bor és a mézeskalács kitűnően megférnek egymás mellett.

mezEgy hosszú hétvégén át több gyulai helyszínen is csábítanak mézédes élvezetekre. Íme a kínálat: mézfajták, mézeskalácsok, cukrászati különlegességek bemutatása , kóstolása és vására, méhészeti kiállítás és vásár, mézzel készített különleges ételek készítése és kóstolása. Adventi készülődés is lesz kézműves programokkal gyerekeknek.

betlehemA Nemzetközi Betlehemes Találkozó idén 27. életévébe lépett. Debrecen december 8. és 10. között ad otthont a betlehemes közösségeknek, akik a Kárpát-medence minden szegletéből, Kárpátaljáról, Délvidékről, Felvidékről, Erdélyből, Székelyföldről és az anyaországból érkeznek, hogy megosszák velünk a karácsonyi születés örömhírét.