2018. augusztus 18., szombat - Ilona

Szabadidő, életmód

szamarAz el­ső íz­ben 2012 nya­rán meg­szer­ve­zett prog­ram­so­ro­zat kö­zép­pont­já­ban i­dén, he­te­dik al­ka­lom­mal is a gye­re­kek, a csa­lád, a kö­zös já­ték, és az él­mé­nyek áll­nak. Pécs kul­tu­rá­lis vá­ros­ré­sze az is­ko­la­kez­dés e­lőtt ó­ri­á­si ját­szó­ház­zá vál­to­zik, a­hol a kéz­mű­ves és ze­ne­i fog­lal­ko­zá­sok mel­lett ze­nés és báb­szín­há­zi e­lő­a­dá­sok­ra is el­lá­to­gat­hat ak Sa­nyi csa­csi ba­rá­ta­i

augusztus20Régi jó ünnepi programok várhatók: parlamenti nyílt nap, magyar ízek utcája, aratómenet. Az időjárást félóránként szondázzák, a tűzijáték-rakéták pedig a legbiztonságosabbak lesznek. A Várkert Bazárnál egész nap családi programokkal és koncertekkel várják az érdeklődőket. Érdemes tehát Budapesten tölteni augusztus 20-át!

falusihazA "Hétrétország: szerek és porták fesztiválja” az idén 17. alkalommal kerül megrendezésre. Ez a nyárutón zajló fesztivál a kalandos lelkületűeket invitálja az Őrségbe, e falvakból, szerekből, rétekből és tártkapus portákból álló alkalmi "országba", annak élményszerű felfedezésére. A programban lesznek zenei, színházi, irodalmi és filmes események.

ghospel fonyodA műfaj két jeles képviselője Ingrid Arthur és Brad Vee Johnson ezt a csodálatosnak ígérkező estet számos általunk is ismert dallal – O happy day, Jesus be a fence, Lovely day -  szeretné még emlékezetesebbé tenni. A gospel története a gyarmati időkig, a Nyugat-Afrikából az Újvilágba rabszolgaként behurcolt fekete földmunkásokig nyúlik vissza.

zemplen feszt2018. augusztus 10–19. között rendezik meg a Zempléni fesztivált. Sátoraljaújhely, Szerencs, Tokaj és Sárospatak is ott szerepel a helyszínek listáján. Az események nagyon színes zenei programmal  várják az érdeklődőket. Egy kis ízelitő: lesz opera, operett, jazz, szimfonikus és kamara koncert, színház, táncház, sőt kirándulások és bórkostolók is várnak a vendégekre.

folklorAz idén már 25 éves jubileumát ünneplő Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál a Kis-Duna mente térség legkiemelkedőbb kulturális programja minden év augusztusában. A szervezők fő célja a népi kultúra (néptánc, népzene, egyéb kulturális értékek) bemutatása és népszerűsítése...

gyerekek12012-ben született az ötlet: a virágkarneváli felvonulás kistestvéreként az óvodások, iskolások, tánccsoportok, civil szervezetek gyermekcsoportjai maguk készítette kiskocsival vonulva hadd kóstoljanak bele a karneválozás örömeibe. A Galiba Gyermekfesztivál Fazekas Mihály Ludas Matyijára, pontosabban Matyi libájára, Galibára is emlékeztet minket

mestersegekunnepeIdén augusztus 17. és 20-a között 32. alkalommal változik a Budavári Palota a kézművesek legnagyobb Kárpát-medencei ünnepévé. A hajdani vásárok utánozhatatlan hangulatával, közel 1000 kézműves mesterrel, több száz fellépővel, színpadi programmal, mesterség bemutatókkal, a kézműves gasztronómia remekeivel, és népi játszóházakkal várják a látogatókat.

debreceniviragAugusztus 12-től tizenkét napon keresztül több mint 50 program szórakoztatja a közönséget. 1966 óta, augusztus 20-án majdnem minden évben megrendezésre került a Debreceni Virágkarnevál, az államalapító Szent István király és az új kenyér ünnepének tiszteletére.

lakastextilonline.hu


Patinás, elegáns belső terek díszítésére ajánljuk a fényes, ezüst vagy aranyszállal átszőtt szőnyegeket. Az átlagon felüli iroda ékessége, modern és stílbútorokhoz egyaránt ajánlott!