2018. szeptember 18., kedd - Diána

Visegrád, Mátyás király Történelmi Játszópark

matyasjatszoparkA visegrádi Királyi Palota előkertjében mesekert és foglalkoztató ház várja játszani vágyó vendégeit. Egyenesen a Mátyás-mesék világába léphetnek be a veretes díszkapun át, melyet két hatalmas magyar és török vitéz őriz mindazoktól, kik nem hiszik a meséket. A Mátyás király játszópark nem hasonlít a hagyományos játszóterekhez.

Elemeivel minden érzékszervre hatni kíván: a színek és a hangok kavalkádja mellett minden játékhoz más és más illatú növények vezetnek. A játszószerek mind természetes anyagokból készült egyedi tervezésű műalkotások, melyek játékosan illeszkednek történelmi környezetükbe.

Lépjenek be a csodakertbe, Kövessék az álruhás Mátyás királyt a birodalmát átszelő ösvényeken, lessék meg vadas és madaras kertjét, a remetelakot és a kápolnát! Bolyongjanak az útvesztőben, másszák meg a tornyokat és Beatrix trónját! Utazzanak sárkányszekéren és Mátyás hajóján, lengjenek a hintákon és küzdjenek meg az óriás forgóvitézzel! Majd pihenjenek le végül az illatos növények övezte ligetek padjain, és csak figyeljék, ahogy életre kelnek a kertben a mesék évszázados alakjai!

A Játszópark végében sokajtós ház áll, melyben rendezvények alkalmával számtalan foglalkozás, bemutató, előadás és vetítés vár vendégeinkre. A ház gazdag programját kövessék honlapunkon hétről-hétre!Visegrádon a Királyi Palota előkertjében mesekert és foglalkoztató ház várja játszani vágyó vendégeit. Egyenesen a Mátyás-mesék világába léphetnek be a veretes díszkapun át, melyet két hatalmas magyar és török vitéz őriz mindazoktól, kik nem hiszik a meséket.

A messze földön híres visegrádi királyi udvar életét régészeti és történeti emlékeken keresztül ismerhetik meg a látogatók a helyreállított Királyi Palotában. A Mátyás Király Múzeum Játszóparkjának felépítésével a történelmi helyszín mellett a mesék és regék máig is élő emlékkincsét elevenítik fel. A múlt kapuját itt a Mátyás-mesék világán keresztül nyitják meg a vendégek előtt.

A játszóparkban gyermekfelügyeletet nem tudnak biztosítani, ezért a gyermekek csak felnőtt kísérővel együtt használhatják a játszóparkot.

Játékok:
- Küzdőtér
- Labirintus
- Lengőhinta
- Remetelak
- Mérleghinták
- A király háza
- A Vadaskert
- Beatrix trónja
- Íjászpálya
- Bucintoro
- Forgóhinta
- Függőhíd
- Hordós sárkányszekerek

Nyitva tartás:
Hétfő: ZÁRVA
Kedd-vasárnap:10:00 – 18:00Helyszín: 2025 Visegrád, Fő u. 23.

További információ:
telefonszám: + 36 (26) 597 010
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
http://visegradmuzeum.hu/

(Esemény Menedzser)

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

lakastextilonline.hu


Patinás, elegáns belső terek díszítésére ajánljuk a fényes, ezüst vagy aranyszállal átszőtt szőnyegeket. Az átlagon felüli iroda ékessége, modern és stílbútorokhoz egyaránt ajánlott!