2019. augusztus 23., péntek - Bence

Tippek a nyári látogatáshoz a Skanzenben

haboru3Nyáron is vár a Skanzen! Idén nyáron új, ÉLET A FRONTON TÚL tematikus évünknek köszönhetően az első világháború alatti hátországbeli hétköznapok elevenednek meg a Skanzen egyes portáin, ahol sok érdekességet tudhatunk meg erről az időszakról. Az alábbi programokkal várjuk a látogatókat a nyári hónapokban

Élet a fronton túl

Az első világháborús hátországi mindennapokról tudhatunk meg sokmindent, ha bejárjuk az Élet a fronton túl tematikus év helyszíneit. Idén számos kísérőprogrammal idézzük meg a 100 évvel ezelőtti háborús hétköznapokat, hogy megismerjük, hogyan élték át ezt az időszakot vidéken.

Fronton innen, fronton túl

Augusztus 17-20-án az Élet a fronton túl tematikus év kiemelt programjaként négynapos nagyrendezvényre hívjuk a látogatókat. Ezeken a napokon korhű jelenetek láthatók majd élő történelmi játékkal a szabadtéri múzeum természetes díszletei között.

Véget ért a Nagy Háború…

Hétvégente a Bakony, Balaton-Felvidék lankáin ismerhetjük meg három karakter történetét a háborút követő évekből. Hogyan vészelték át a háborút falun és mit kell tenniük a mindennapi megélhetésért? Keressük a szereplőket a Mindszentkállai és a Szentgáli portán!

21 élő múzeumi helyszín

Nyáron is látogatható 21 élő múzeumi helyszínünk (aktív helyszíneink és gyermek-élménypontjaink), melyeken sok-sok tevékenységbe lehet bekapcsolódni, vagy éppen interaktívan, játékosan tanulhatunk arról, hogyan éltek egykoron vidéken.

Hűsítő állomások

A Skanzen 60 hektáros szabadtéri kiállítása számos olyan hellyel szolgál, ahol a nyári fokokban is kellemesen eltölthetünk néhány órát. Ha az állandó kiállításban szeretnénk tovább barangolni, a következő állomásokat érdemes útba ejteni.

1. Kiállítás a kiállításban...

Aktuális időszaki tárlatunk a 60’-as 70’-es évek időszakának kulturális változásait és tárgykultúráját mutatja be különböző témákon keresztül. Az ÉV KIÁLLÍTÁSA különdíjas tárlat egy háromszintes, hűs magtárban található, így akár több órát is eltölthetünk benne. (Felföldi mezőváros tájegység)

2. Bújjunk be egy barlanglakásba!

A Szomolyai pinceház egy eredetileg tufába vájt barlanglakást mutat be, az 1930-as állapotot idézve. Érdekessége, hogy megismerhetjük benne a summások életét, akik messzi uradalmakhoz utaztak munkát végezni, hogy fenntarthassák magukat és családjukat. (Észak-Magyarország tájegység)

3. Szusszanjunk meg a patakparti pihenőn!

Patak partján, fák sűrűjében időzhetünk a Harangtorony pihenőnél. Akinek kedve van, a Mesetekercseken megfejtheti a református vallás nyolc szimbólumát. (Felső-Tiszavidék tájegység, a Margitka-híd mellett)

4. Hűsöljünk a Vízimalomnál!

A Vízimalomban nem csak a malom belseje tekinthető meg, hanem a molnárnak és családjának lakrésze is. Magát a malmot naponta többször is láthatjuk működés közben. (Vízimalom-indítások időpontja: hétköznap 11:00, 14:30, hétvégente 11:00, 12:30, 14:30).

5. Frissüljünk fel a falusi mosóban!

A Falusi mosó élő múzeumi helyszínünkön a hagyományos mosás technikáit ismerhetjük meg. Próbáljuk ki és frissüljünk fel a Nyírádi lakóház udvarán! (az aktív helyszín hétköznap látogatható). (Bakony, Balaton-felvidék tájegység)

6. Ismerjük meg közelebbről a fát!

A nemrég nyílt Fa-Ház műhely és ismeretterjesztő, interaktív élményhelyszín egyszerre. Itt rengeteg mindent megtudhatunk a fáról mint nyersanyagról, munkaeszközről, a műhelyben pedig kipróbálhatunk néhány egyszerű famegmunkáló technikát. A Fa-Ház maga is egy faház, egy élményponttá átalakított pajta. (Nyugat-Dunántúl tájegység)

6. Pihenjünk meg a látogatás végén!

Az új, fedett Rózsalugasnál vagy a Resti napernyős teraszán frissítővel, jégkrémmel hűthetjük le magunkat, és élvezhetjük a múzeumra és a környező hegyekre nyíló panorámát.


Hasznos tanácsok

Ha megfogadjuk az alábbi hasznos tanácsokat, akkor a nyári melegben is kellemes, tartalmas program lehet a Skanzenben tett látogatás.

 • Védjük magunkat a naptól! A tájegységek, épületek között közlekedhetünk biciklivel, vonattal, de gyalogosan is. Minden esetben tanácsos, hogy védjük magunkat a napfény elől - ha tehetjük, vigyünk fejfedőt, használjunk napvédő szereket. Kényelmes ruházat, sportos, könnyű cipő javasolt.
 • Vigyünk kulacsot! Minden tájegységben találunk csapot, ezekből iható ivóvíz folyik. Kérjük a személyzet segítségét, ha nem találjuk a legközelebbi ivóvíz-lelőhelyet. Ezen kívül a múzeum több pontján is kaphatók hűtött italok, frissítők (Resti, Étterem, Pékség, Borozó).
 • Keressük az árnyékos pihenőket! Nem csak gyerekeknek, de felnőtteknek, főleg időseknek is felfrissülést jelenthetnek a múzeum különböző pontjain található mesefigurás pihenők. Több helyszínen párakapu is működik.
 • Gondoljuk át, mit szeretnénk megnézni! A teljes kiállítás megtekintése akár több napot is igénybe vehet. Ezért javasoljuk egy-egy kiállítási egység (tájegység) vagy időszaki kiállítás kiválasztását egy-egy látogatás alkalmával. (Ha évente többször is ellátogatnánk a múzeumba, érdemes kihasználnunk a Skanzen Kártya előnyeit).
 • Tervezzük meg előre a látogatást! Ehhez segítséget nyújthat az ingyenesen letölthető Skanzen App, mellyel otthonról is bejárhatjuk a helyszíneket, akár egyéni útvonalakat tervezhetünk egy interaktív térkép segítségével. A Skanzen Appon kívül választhatjuk a Skanzen Love Tour meglepetéstúrát is (pároknak) vagy a Skanzen Barangolókat (6-10 éveseknek) egyéni, tematikus útvonalakkal.

 

(Forrás: skanzen.hu)

 • 1
 • 2
 • 3
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

STANLEY Fatmax mérőszalagok!

 Az ívelt acélszalagot a Stanley vezette be, mely a szalag támaszték nélküli megtartását tette lehetővé a felhasználóknak. Ez igen hasznosnak bizonyult, hiszen, ha egyedül, vagy egy kézzel kell mérni, például egy tetőn, vagy nagy távolságra, akkor a szalag nem törik meg, és támaszték nélkül is megáll. A Stanley mérőszalagok nem csak, hogy nem törnek meg, de típusonként még Mylar bevonattal is el vannak látva annak érdekében, hogy tízszeres élettartamot és kopásállóságot biztosítsanak. A top kategóriás mérőszalagok ezen felül, a szalag első 15 centiméterén termoplasztikus védelemmel ellátottak, ami egy BladeArmor bevonatot jelent.

STANLEY szerszámok Budaörsön a Termesz Szerszámházban

Az alábbiakban bemutatott STANLEY Fatmax modellek augusztus hónapban 10% kedvezménnyel vásárolhatók meg azon Esemény Menedzser olvasók számára, akik az alábbi kedvezmény kupont letöltik és bemutatják üzletünkben.
 

STANLEY Fatmax Premium mérőszalag

STANLEY szerszámok Budaörsön a Termesz Szerszámházban

- prémium mérőszalag
- 4 méterre kitartható
- AirLock kioldózár
- Bladearmor bevonat
- Tru Zero végzáró kampó a pontos belső és külső mérésekhez
- külső behatásoknak ellenálló ABS ház
- 5 m nettó ár: 8.022.- Ft+áfa
- 8m nettó ár: 9.489.- Ft+áfa
- 10m nettó ár: 10.942.- Ft+áfa
- rendelési kód: XTHTO-3600
- rendelhető: [email protected]

 

STANLEY szerszámok Budaörsön a Termesz Szerszámházban

 

STANLEY Fatmax AutoLock mérőszalag

STANLEY szerszámok Budaörsön a Termesz Szerszámházban

- szabadalmazott, buktató-záró mechanizmus
- biztonságos kampó tároló
- 3,3 méterig kitartha szalag
- mágneses és XL méretű cserélhető végzáró kampót tartalmaz
- masszív, két komponensű ház
- extra szalagvédelem az első 80 mm-en
- 5mx32mm
- rendelési kód: XTHTO-3600
- XTHTO-33671U
- nettó ára: 6.371.- Ft+áfa
- rendelhető: [email protected]    
 

STANLEY szerszámok Budaörsön a Termesz Szerszámházban

  

STANLEY Fatmax Mágneses mérőszalag

STANLEY szerszámok Budaörsön a Termesz Szerszámházban

- extra pontosságot biztosító mágneses mérőszalag
- 100%-os precizitás a szabadalmazott mágnes elheéyezésnek köszönhetően
- Multi catch bégzáró kampó
- Mylar bevonat
- BladeArmor megerősített védelem
- jól olvasható 32mm széles szalag
- 3 szegecses végzáró
- rendelési kód: XTHTO-3600
- FMHTO-33864U
- nettó ára: 4.954.- Ft+áfa
- rendelhető:
[email protected]

STANLEY szerszámok Budaörsön a Termesz Szerszámházban

 
  
Minden kedves Esemény Menedzser olvasó, aki az alábbi kupont letölti, 10% kedvezményben részesül a TERMESZ Szerszámszaküzletben, STANLEY mérőszalag vásárlása esetén. *

STANLEY szerszámok Budaörsön a Termesz Szerszámházban 

TERMESZ SZERSZÁMHÁZ
2040 Budaörs, Károly király u.27/A.
Tel: 06 / 23 414-640 
e-mail: 
[email protected]
web: 
www.termesz.hu

 
*Az akció 2019. augusztus 30-ig történő vásárlás esetén érvényes, a fentiekben megadott Stanley mérőszalagok vásárlásakor, vagy megrendelésekor. Az akcióban érvényesíthető 10%-os kedvezmény kizárólag a kupon bemutatásával együtt vehető igénybe. Az akció ezt követően, azaz 2019. augusztus 30-án 16.00-kor érvényét veszíti!

 STANLEY kéziszerszám akció!
 

 Az alábbiakban bemutatott STANLEY kéziszerszám modellek augusztus hónapban akár 27% kedvezménnyel vásárolhatók meg azon Esemény Menedzser olvasók számára, akik a cikkünk végén található kedvezmény kupont letöltik és bemutatják üzletünkben.

STANLEY szerszámok Budaörsön a Termesz Szerszámházban

www.termesz.hu

STANLEY állítható emelőbak pár

STANLEY szerszámok Budaörsön a Termesz Szerszámházban

- rendelési kódszám: STMT81255-1

- nettó lista ára: 10.259.- Ft+áfa

- kedvezményes nettó ár: 205.- Ft+áfa

- kedvezmény mértéke: 10%

- rendelhető: [email protected]

STANLEY szerszámok Budaörsön a Termesz Szerszámházban

STANLEY hidraulikus emelő, 2 tonnás

STANLEY szerszámok Budaörsön a Termesz Szerszámházban

- rendelési kódszám: STMT81251-1

- nettó lista ára: 23.379.- Ft+áfa

- kedvezményes nettó ár: 127.- Ft+áfa

- kedvezmény mértéke: 18%

- rendelhető: [email protected]

STANLEY szerszámok Budaörsön a Termesz Szerszámházban

STANLEY Antivibe léckalapács

 STANLEY szerszámok Budaörsön a Termesz Szerszámházban

- rendelési kódszám: 1-51-937

- nettó lista ára: 13.457 Ft+áfa

- kedvezményes nettó ár: 363.- Ft+áfa

- kedvezmény mértéke: 16%

- rendelhető: [email protected]

STANLEY szerszámok Budaörsön a Termesz Szerszámházban

 

STANLEY behúzható pengéjű tapétavágó kés

STANLEY szerszámok Budaörsön a Termesz Szerszámházban

- rendelési kódszám: FMHT10370-0

- nettó lista ára: 4.954.- Ft+áfa

- kedvezményes nettó ár: 459.- Ft+áfa

- kedvezmény mértéke: 6%

- rendelhető: [email protected]

- STANLEY általános véső/vágó kés

- rendelési kódszám: FMHT16693-0

- nettó lista ára: 3.182.- Ft+áfa

- kedvezményes nettó ár: 452.- Ft+áfa

- kedvezmény mértéke: 23%

- rendelhető: [email protected]

STANLEY szerszámok Budaörsön a Termesz Szerszámházban

STANLEY FatMax Sarokcsiszoló 125mm, 850W

STANLEY szerszámok Budaörsön a Termesz Szerszámházban

- rendelési kódszám: FMEG220

- nettó lista ára: 14.953.- Ft+áfa

- kedvezményes nettó ár: 803.- Ft+áfa

- kedvezmény mértéke: 21%

- rendelhető: [email protected]

STANLEY szerszámok Budaörsön a Termesz Szerszámházban

STANLEY kombinált fogó 180 mm-es

STANLEY szerszámok Budaörsön a Termesz Szerszámházban

rendelési kódszám: 0-89-867

nettó lista ára: 3.891.- Ft+áfa

kedvezményes nettó ár: 828.- Ft+áfa

kedvezmény mértéke: 21%

rendelhető: [email protected]

 

STANLEY szerszámok Budaörsön a Termesz Szerszámházban

 

Minden kedves Eseménymenedzser olvasó, aki az alábbi kupont letölti, 10% kedvezményben részesül a TERMESZ Szerszámszaküzletben, STANLEY kéziszerszámok vásárlása esetén. *

 
STANLEY szerszámok Budaörsön a Termesz Szerszámházban

TERMESZ SZERSZÁMHÁZ
2040 Budaörs, Károly király u.27/A.
Tel: 06 / 23 414-640 
e-mail: 
[email protected]
web: 
www.termesz.hu

 

*Az akció 2019. augusztus 30-ig történő vásárlás esetén érvényes, a fentiekben megadott Stanley kéziszerszámok vásárlásakor, vagy megrendelésekor. Az akcióban érvényesíthető kedvezmény kizárólag a kupon bemutatásával együtt vehető igénybe. Az akció ezt követően, azaz 2019. augusztus 30-án 16.00-kor érvényét veszíti!

Az ideális "nyomtató munkatárs"


 

A gondtalanság biztosítékai

nyomtatojoTeljesítménykényszer alatt lévő irodai környezetekben a legkisebb fennakadás vagy probléma nagy feszültséget tud gerjeszteni...
 


Nyomtatót béreljek vagy vásároljak?

gazdnyomt2 170A világ legsikeresebb cégei közül a lakáskiadással foglalkozó Airbnb-nek nincsen ingatlantulajdona, a világ legsikeresebb médiafelület...

epsonEgyszerű, megbízható nyomtatóra van egy szakmai ajánlatunk az ön számára. Olcsón és kifogástalanul nyomtat.


 Egy éve verhetetlen a sebességben

epsonuj2Nyomtatott már olyan gyorsan 100 oldalt, hogy egy instant kávét nem tudott a meleg vízben elkeverni? Vigyázzon, ha...