2018. szeptember 18., kedd - Diána

Átélni, kutatni, játszani - Futura

futura2012. augusztus 17-én nyitotta meg kapuit Mosonmagyaróvár legújabb attrakciója, a Futura. A közel 300 éves volt magtár épületben egy olyan interaktív természettudományi élményközpont jön létre, ahol a látogatók közelebbről megismerkedhetnek a természettudományokkal, méghozzá a 4 természeti elem, vagyis a víz, a levegő, föld és tűz segítségével.

A Futura rendkívül izgalmas, élményekkel teli kiállításai játékra és egyben ismeretszerzésre csábítják a kicsiket és nagyokat egyaránt.

Földszint - A Víz

Az épület alsó szintje a helyszínhez legszorosabban kötődő természeti elemet, a vizet mutatja be. Az itt kialakított "játszótér" számtalan izgalmas elemnek ad otthont, ahol maga a víz és a hozzá kapcsolódó tárgyak szemléltetik a víz különféle tulajdonságait. Mindez egy felépített domborzati modellbe ágyazva látható: hegy, gleccser, folyóvölgyek, tavak, hajózó csatornák és a tenger is élethűen idéződik meg a Futurában. 
Játékok: cunami generátor, Duna kutató batiszkáf
.
Első emelet - A Föld

Az emeleten a földhöz kapcsolódó különböző fizikai jelenségek és a Szigetköz természeti környezete ismerhető meg játékos formában. A kiállítási elemek rendkívül látványos módon szemléltetik többek között a fizikából jól ismert energia-megmaradás törvényét, a gravitációs erőt és a tehetetlenségi erőt.
Játékok: fakírágy, hullámgenerátor

Második emelet - A Levegő

Ezen az emeleten a levegőről és a hozzá kapcsolódó jelenségekről tudhatnak meg érdekes információkat a látogatók. A szél természetformáló munkáját a homoksivatag mutatja be, ahol megfigyelheted a homokdombok vándorlását, illetve homokgerincek és -lavinák kialakulását.
Játékok: képesség vizsgáló eszközök, suttogó tükör

Tetőtér - A Tűz

A tetőtérbe érve a Sötétszoba tárul a látogatók szeme elé, ahol lehetőség nyílik a fények és színek furcsa játékainak megtapasztalására.
Játékok: tükörszoba, tűfal
.
Félelmetesen jó szabaduló játék a FUTURA pincéiben
 
Kattan a zár, és utána csak mi maradunk, meg az ódon téglák, bizarr konstrukciók, egy elhagyott labor ismeretlen funkciójú eszközei, és a kijutáshoz szükséges feladatok megoldásának izgalma... Megnyílt Mosonmagyaróvár első valódi szabaduló játéka, a Pániklabor. Hogy ez a szabaduló-szoba mitől is labor? A kerettörténet néhány sorban megfogalmazható:
 „A FUTURA pincéje egy régóta elhagyott genetikai laboratóriumot rejt. A mélyben titokzatos ősöktől származó szörnyszülött vár az újjászületésre. Az időzített biológiai bomba órája harminc éve ketyeg, és az idő rövidesen lejár. Ha te és társaid vállalkoztok az időkapcsoló kiiktatására, megakadályozhatjátok a hibernált bestia kiszabadulását. Sikertelenség esetén a következmények visszafordíthatatlanok és beláthatatlanok. Gén Over!”
.
A játékban, mely remek, önfeledt szórakozást nyújt családok, párok, baráti társaságok számára, 2-6 fős csapatok vehetnek részt. Felnőtt felügyelet nélkül a játék korhatára 12 év, de nagyobb testvérek, szülők kíséretével természetesen ennél fiatalabbak is részt vehetnek a szabadulásban..

A FUTURA Pániklabor vár tehát mindenkit, aki szereti a kellemes borzongást, a rejtvényfejtést és a szokatlan szituációkat, különleges, feledhetetlen környezetben!
.
FUTURA-WELLNESS- KALAND - Élményözön kicsiknek és nagyoknak

Érvényes: 2018. január 3. - december 23.
 • 2 éjszaka kétágyas szobában félpanziós ellátással (bőséges büféreggeli, menüválasztós vacsora)
 • A wellness terem használata (finn szauna, pezsgőfürdő)
 • Parkolás, Vezeték nélküli Internet
 • 1 db belépőjegy a FUTURA élményközpontba, mely a palnetáriumi csillagászati előadás, a Tesla villám generálás és a science show árárt is tartalmazza
 • 1 db napi termálfürdő- és uszodabelépő (egyszeri belépéssel)
 • 45 perces feltöltődés ,,Holt Tengeri" sóbarlangunk mélyén
 • 20 perces Rozmaringolajos relaxáló hát masszázs

Foglalja le most szállását

 
Kedvezményes árak:
Kétágyas szobában 33.900,- Ft/ Fő
Egyágyas szobában 39.900,- Ft/ Fő

+ 350,- Ft / Fő / Éj Idegenforgalmi adó
 
Gyermek árak, szülők szobájában pótágyon
(FP-val, sóbarlang használattal, termálfürdő- és Futura belépővel):
0-3 éves korig 0,- Ft
4-5 éves korig 2.300,- Ft
6-12 éves korig

13.000.- Ft


(Esemény Menedzser)

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 1
 • 2
 • 3

lakastextilonline.hu


Patinás, elegáns belső terek díszítésére ajánljuk a fényes, ezüst vagy aranyszállal átszőtt szőnyegeket. Az átlagon felüli iroda ékessége, modern és stílbútorokhoz egyaránt ajánlott!