2018. szeptember 18., kedd - Diána

Sárkányhajó gyorsulási bajnokság – 2018.06.23.

sarkanyhajo2A balatonföldvári kikötőben június 23-án 5. alkalommal rendezik meg a Sárkányhajó gyorsulási bajnokságot. A szervezők oldalán közzétett információk szerint az idén 17 hajó legénysége vesz részt a látványos küzdelemben, az egyik csapat Svájcból érkezik.

A hazaiak közül öt csapat érkezik Siófokról, három Nagykanizsáról, kettő helyből, tehát Balatonföldvárról, lesznek tabiak, bogláriak, Letenyéről, Fonyódról, Gyékényes és Törökbálintról is jelentkezett egy csapat. A kanizsaiak között ott lesz a tavalyi győztes, a Húsz Lóerő csapata is.

A versenysorozatot 2014-ben indította el Balatonföldvár Önkormányzata, a balatonföldvári Vizisport és Vitorlás Egyesület, a Sárkányjárat-Kanizsa Sárkányhajó Sportegyesület, valamint a főszervező Tarvízió Kft. A déli parton már önmagában is újdonságnak számító verseny különlegessége a lebonyolítás módja. A máshol megszokott, hosszútávú versenyekkel szemben, egy tempóját tekintve pörgősebb, látvány szempontjából pedig szórakoztatóbb gyorsulási versenyt szerveztek. A versenyző csapatok 100 méteres pályán, két hajóval versenyeznek egymás ellen. Az egyes futamok nyertesei egyenes ágon jutnak tovább, míg a vesztesek vigaszágon, akár a döntőig is küzdhetik magukat.

A tavalyi verseny egyik pillanata - Csak azok nyerhetek, akik igazán együtt eveznek - Fotó: Győrffy Árpád

A versenyt amatőr csapatok részére rendezik, csapatonként maximum 4 fő igazolt sárkányhajó versenyző szerepelhet. Húsz fős sárkányhajókban 16 fős csapatok versenyeznek. A csapatok minimum létszáma 12 fő. Fontos szempont, hogy minden csapatban minimum négy női versenyzőnek kell szerepelnie. A versenyen – biztonsági okokból – valamennyi versenyzőnek bekapcsolt mentőmellényt kell viselnie.
Az első futamok 9 óra körül kezdődnek, a döntőt késő délután tartják.

Helyszín: Balatonföldvári, vitorláskikötő
Időpont: 2018.06.21
További információ: www.tarvizio.com

(Esemény Menedzser)

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 1
  • 2
  • 3

lakastextilonline.hu


Patinás, elegáns belső terek díszítésére ajánljuk a fényes, ezüst vagy aranyszállal átszőtt szőnyegeket. Az átlagon felüli iroda ékessége, modern és stílbútorokhoz egyaránt ajánlott!