Nyomtatás

8. Frankofón Filmnapok és Fesztivál, 2018. február 28-március 31.

2018-02-13 563

film1Film, zene, színház, irodalom, előadások, kerekasztal-beszélgetések, kiállítások, nyílt nap :  rengeteg program a francia nyelv körül. A Frankofón Fesztivál idén 18. alkalommal tér vissza, hogy mint minden évben idén is bemutassa a frankofón kultúrák ezeregy színét.

 Az egyhónapos fesztivál nyitó eseménye a 8. Frankofón Filmnapok február 28. és március 7 között zajlik, új budapesti helyszíneken, a Toldi és Puskin moziban. Február 28-án az Egy fiatal nő c. filmmel indul a program, és március 7-én a Viszontlátásra odafönt vetítésével és nagyszabású DJ partyval zár a Toldiban. Az idei filmnapok műsora a korábbi évekhez hasonlóan több frankofón nagykövetség együttműködésével jött létre, de az idei válogatásba a Titanic Fesztivál stábja, magyar filmkritikusok és a Budapest Film szakemberei is besegítettek.

A legjobb francia nyelvű filmek segítségével ebben az évben is bejárhatjuk Belgiumot, Kanadát, Marokkót, a Moldáv Köztársaságot vagy Svájcot : 22 film, 4 rövidfilm 70 vetítés a Budapest Film  és 10 magyarországi nagyváros mozitermeiben.

Időpont:  2018. február 28-március 31.
Helyszín:  Francia Intézet
Információ: www.franciaintezet.hu

 (Esemény Menedzser)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek