Nyomtatás

Szentgotthárdi Történelmi Napok, 2017. július 26-30.

2017-07-13 689

varjatek sarospatakSzentgotthárd városa minden nyáron egy többnapos rendezvénysorozattal, a Szentgotthárdi Történelmi Napok programjaival emlékezik meg az 1664-ben, a város határában lezajlott csatáról, amelyben a keresztény császári csapatok győzelmet arattak a török seregek felett.

Ez a nagyszabású, nyári rendezvény először 2003-ban kapott helyet a város kulturális és sportéletében és az óta is nagy népszerűségnek örvend a lakosság körében. Az ötlet, hogy egy fesztivál jellegű programmal emlékezzen meg a város a szentgotthárdi csatáról, már évek óta érlelődött, a megvalósulásra azonban a csata 339. évfordulójáig várni kellett.

csata
Fotó:www.tortenelminapok.hu

Az első Szentgotthárdi Történelmi Napok igazi próbatétel volt a szervezők számára, hiszen a hagyományteremtő szándékkal életre hívott rendezvény sikere és folytatása volt a tét. Íjászok és középkori, lovagi ruhába bújt hagyományőrzők látványos hadijátékokkal szórakoztatták a közönséget, valamint haditornászok és zászlóforgatók, korabeli lakoma, színházi előadás, reneszánsz muzsika és fúvós koncert színesítette az eseményt. A fúvószenekari találkozó az óta is állandó és méltán sikeres program, ilyenkor több magyar és határon túli város zenekara szórakoztatja egy egész napon át a zenekedvelő közönséget. A Szentgotthárdi Csata Emlékfutás már ekkor nagyszámú érdeklődőt vonzott, nézőket és a versenyben aktívan részt vevőket egyaránt.

Időpont: 2017. július 26-30.
Helyszín: Szentgotthárd
Információ: www.tortenelminapok.hu

(Esemény Menedzser)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek