2018. június 23., szombat - Zoltán

Muzsikál az erdő, 2017. július 1-9.

muzsikalazerdoA tizennegyedik évadjára készülő „Muzsikál az erdő” rendezvénysorozat 2017. július 1-én indítja el az idei 9 napos mátrai programfolyamát, amely 2017. július 9-ig tart. Minden rendezvénynap más-más település köré szerveződik, ahol a vendéglátónak alkalma nyílik bemutatkozni a rendezvényre látogató turisták előtt.

Gyöngyöspata, a gazdag palóc hagyományokkal, történelmi múlttal rendelkező település tavaly kapcsolódott be a rendezvénysorozatba. A Nagyparlagon a hagyományos „Muzsikál az erdő”-s szervezési elvek szerint készülnek a programok idén is.

Július 5-én igazán tartalmas napnak néz elébe Gyöngyöspata. Várja a látogatókat az elmaradhatatlan szakvezetéses erdei séta, a gyermek programok és a képzőművészeti kiállítás, a látogatók megismerhetik a helyi termelők termékeit, a szőlő és bortermelés helyi hagyományait, megkóstolhatják a méltán híres gyöngyöspatai borokat. A helyi borászok „Muzsikál az erdő”-s borválogatással készülnek a rendezvényre.

A rendezvények a Nagyparlagon, különleges természeti értéket képviselő környezetben zajlanak, igazi „Muzsikál az erdő”- s hangulatban ígérkezik testi-lelki feltöltődési lehetőség minden érdeklődő számára. A szakvezetéses erdei sétát követően Fabók Mancsi Bábszínházát láthatják a lombok alatt, a „Tölgyfatündér” című előadás a gyermekeket és a felnőtteket egyaránt magával ragadja. A „Muzsikál az erdő” évek óta viszi a Mátra jó hírét országszerte, sőt már a határon túlra is, kapcsolatokat, hidakat épít régiók között. Tavaly ősszel Nagyvárad közelében jelentkezett egy rendezvénynappal, s most Nagyváradról érkezik Gyöngyöspatára az Osso Varadinum Fúvós Együttes. Hagyományainkhoz híven a népzene, a hagyományok ápolása is megjelenik, Dr. Agócs Gergelyt és tanítványait üdvözölhetjük, hallgathatjuk múltat idéző zenéjüket és jövőbe mutató gondolataikat.

Fontos, hogy a helyi értékek, nevezetességek bemutatkozhassanak a „Muzsikál az erdő” programjai során. Így a település egyik nevezetességét, a gótikus római katolikus templomot Molnár Károly vezetésével ismerhetik meg az érdeklődők. Molnár László festőművész Kozmosz című tárlatát a művész mutatja be a Galériában. A helyi értékek, kiállítások a település több helyszínén látogathatóak.

Időpont:  2017. július 1-9
Helyszín: több helyszínen
Információ: muzsikalazerdo.hu

(Esemény Menedzser)

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 1
  • 2
  • 3

lakastextilonline.hu


Patinás, elegáns belső terek díszítésére ajánljuk a fényes, ezüst vagy aranyszállal átszőtt szőnyegeket. Az átlagon felüli iroda ékessége, modern és stílbútorokhoz egyaránt ajánlott!