Nyomtatás

17. FINA Masters Világbajnokság, 2017. július 14-30.

2017-05-22 1135

vizesvbA magyar sport, de valójában egész Magyarország büszke lehet arra, hogy 2017 nyarán Budapest és Balatonfüred ad otthont a 17. FINA Világbajnokságnak, amelyet a világ harmadik legrangosabb sporteseményeként emlegetnek. A versenyszínhelyek szépsége, a megoldások eredetisége túlzás nélkül lenyűgöző lesz.

Bemutatkozik a világnak az ország legnagyobb fedett sportlétesítménye, a 2017 márciusában rekordidő alatt átadásra kerülő Dagály Úszó Aréna, ahol Hosszú Katinka immár háromszoros olimpiai bajnokként készül elkápráztatni a világot.

Kivételes premiert jelent majd az óriástoronyugrók bámulatos versengése, akik közül a férfiak 27, a nők 20 méteres magasságból bátran elrugaszkodva hajtják majd végre az ugrásaikat, hátuk mögött az ország jelképével, a Parlament épületével.

Mesébe illően szép kép fogadja majd a szinkronúszásra kilátogató szurkolókat a Városligeti Műjégpályán, ahol kisebb stadion épül fel két mobil medencével, és itt is egy szemet gyönyörködtető „díszlettel” – a Vajdahunyadvárával.

Látványos és eredményes visszavágóra készül a magyar férfi és női vízilabda válogatott a „jó öreg” Hajós Alfréd Sportuszodában, amely a VB rajtjáig az egész Margitszigettel egy megújul és korszerűsödik, végül, de nem utolsó sorban Balatonfürednél a „Magyar Tenger” versenypályává fog átalakulni a nyílt vízi világbajnoki küzdelmeinek napjaiban. A tévéseknek itt sem kell sokat fáradozniuk a szép képek keresésével, ahogy Balatonfüreden sem, amely tapasztalt házigazdaként vár a város nagy kihívására. A Balaton egyik legszebb településén csodálatos látvány fogadja majd az ide látogatókat, mint a hangulatos Tagore sétány, a kikötő jellegzetes látképe, a reformkori villák, kissé távolabb pedig a Tihanyi Apátság.

Időpont:  2017. július 14-30.
Helyszín:  Budapest, Balatonfüred
Információ: www.fina-budapest2017.com

(Esemény Menedzser)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek