Nyomtatás

Drégelyvár

3664

Aligha akad olyan ember, aki ne hallott volna Drégely váráról, illetve a vár alatti településről, Drégelypalánkról. Hisz olvashatunk e helyről történelmünk lapjain, szépirodalmi alkotásokban, de szólnak a vitézségből példát adó hőséről, Szondi Györgyről népballadák, legendák, mondák is. Drégelypalánk természeti szépsége és történelmi nevezetessége miatt közkedvelt kirándulóhely.

Múltja egészen a török időkig nyúlik vissza, abba az időbe, amikor a nemzet élet-halál harcát vívta a pogány törökkel.

A Szondi-hagyomány ápolásával, évente megrendezésre kerülő ünnepséggel adóznak a végvári hősök emlékének. A várat mint történelmi jelentőségű turisztikai látványosságot, évente ezrek keresik fel.

http://dregelypalank.hu/wp-content/uploads/2014/11/1300.jpg

Kiemelt rendezvény a minden év júliusában megrendezett Szondi várjátékok-vártúra. A várnál, és a vár alatti Sáferkúti tisztáson a programok ilyenkor középkori párviadalok, korabeli kézművesség, íjászat, bajvívás, élő történelemóra, kapitányválasztás, gólyalábasok bemutatója, este tábortűz!

Helyszín:
GPS koordináta:
Szélesség: N 48° 0,985′
Hosszúság: E 19° 2,193′
Magasság: 416 m

További információ:
Telefon: 35/567-070, 30/514-0334
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
http://dregelypalank.hu/dregelyvar
www.dregelyvara.hu

(Esemény Menedzser)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek