Nyomtatás

Bükki Nemzeti Park

7660

A Bükk hegység belső területeit 1977. január 1-én nyilvánították nemzeti parkká. A Bükki Nemzeti Park a hegységnek központi, nagyrészt erdős területét foglalja magába. Nemzeti park, 9 tájvédelmi körzet és 14 országos jelentőségű természetvédelmi terület tartozik a felügyelete alá. A világ első geoparkja 28 szlovák és 63 magyar települést érint.

A nemzeti parkban található Kulturális Világörökség részét képező helyszín, mint a Hollókői Tájvédelmi Körzet, az Ipolytarnóci Ősmaradványok természetvédelmi terület pedig Európa Diplomával kitüntetett terület.

A világ első, országhatárokon átnyúló nemzetközi geoparkja, a Novohrad-Nógrád Geopark több tájvédelmi körzetet, természetvédelmi területet érint. A 28 szlovák és 63 magyar oldali település területét érintő geopark célja a földtani örökség, a vidék természeti és kulturális örökségének, hagyományainak megőrzése, bemutatása.

Bemutató- és kiállítóhelyeink

További információ:

Cím: 3304 Eger, Sánc u. 6.
Tel: 36/411-581
Fax: 36/412-791
Web: https://bnpi.hu

 

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek