Nyomtatás

Őrségi Nemzeti Park

4606

Szelíd lankák, jó levegő, kiépített túrautak, suttogó fenyvesek. Tájba simuló haranglábak, bájos történelmi hangulatot árasztó falusi templomok, középkori emlékek. Természet és hagyomány találkozása. A dödölle, a tökös-mákos rétes hamisítatlan íze. Vendégszeretet, a szerek, falusi porták szelíd bája. Tarka rétek, a lepkék pompás világa.

Egy hely, mely elmerülésre, felfedezésre csábít… A páratlan tájharmóniával, hagyományokkal, természeti,- és kultúrtörténeti értékekkel megáldott őrségi, vendvidéki, Rába-menti területek élményteli megismeréséhez szeretnénk most segítseni. Azoknak is, akik az önálló felfedezés hívei és azoknak is, akik szakembereinek segítségével szeretnék bebarangolni a tájegység természeti értékeit, néprajzi – és kultúrtörténeti emlékeit. Megcsodálva üde rétjeit, bájos vadvirágait, ismerkedve a falusi porták, a helyi ízek és népszokások, a népi mesterségek sajátos világával, a haranglábak, és az Árpád-kori templomok hangulatával.

Gyalogosan…

Gyalogos szakvezetéseink alkalmával az érdeklődőket felfedező útra invitáljuk. A résztvevők félretéve az enciklopédiák katedraszagú információit, élményszerűen nyerhetnek betekintést az Őrség sajátos világába. Közelebbről ismerkedve az örökül hagyott természet és a tájba simuló épített örökség egyedülálló értékeivel, a régi mesterségek, a szerek, a porták hangulatával. Nagy- és kiscsoportos szakvezetést egyaránt biztosítunk a gyalogtúrázás, a kerékpározás a fogatolás vagy az autós, buszos túrák résztvevőinek.

Tanösvényen...

Az Őrségi Nemzeti Park területére érkezőket 18 szabadon látogatható tanösvény várja.

Kerékpáron…

A kerékpározás szerelmeseit a nemzeti parki területen kerékpárkölcsönzők, kerékpártúra javaslatok, kerékpártárolók és pihenőhelyek várják.

Bemutatóhelyek

További információ:

H-9941 Őriszentpéter, Siskaszer 26/A
Tel: (+36) 94 548-034
Fax: (+36) 94 428-791
Web: http://www.orseginemzetipark.hu

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek