Nyomtatás

Látogatható az ország első Illatmúzeuma

1092

A Pannonhalmi Főapátságban nyílt meg  az ország első Illatmúzeuma. A magyarországi bencés gyógynövénykultúra egyidős a pannonhalmi monostorral. Folyamatosan éltek itt olyan szerzetesek, akik szakképzett művelői a hagyománynak és szakkönyveikben, kéziratos munkáikban rögzítették kísérleteiket, tapasztalataikat. Reisch Elek, Szeder Fábián, Lancsics Bonifác – hogy csak a legfontosabbakat említsük.

Mint a turizmus.com cikkéből kiderül, a múzeum egészen az alapoktól indítja az ismerkedést az illatokkal. A látogatók először a gyógynövénykert parcelláiban a helyben termesztett növényekkel, alapanyagokkal találkozhatnak, utána érkeznek meg a lepárlóba, ahol vízgőz-desztillációval nyerik ki az illóolajokat.

A látogatók megnézhetik az előállítás lépéseit a látványmanufaktúrában egészen a termékek gyártásáig,

és csomagolásáig, és azt is megtudhatják, hogyan lehet egyszerűen – akár otthon – különböző kivonatokat készíteni a gyógynövényekből, és, hogy mire és hogyan használták a szerzetesi gyógyászatban ezeket. A folyosókon haladva a lépcsőházban az illóolajok és a parfümipar kronológiába rendezett történelmével mélyíthetik tudásunat, miközben évezredes illatok várják, hogy megszimatolják azokat.

| Forrás: travelo.hu - turizmus.com

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek