Nyomtatás

Bécs gyerekkel: Élményparkok

3718

Az osztrák főváros mindössze 2 és fél órára található Budapesttől, autóval és vonattal – akár 13 EUR-tól – is könnyedén elérhető. Több olyan attrakciója van, amiért érdemes ezt a várost felkeresni, akár egy hétvégi családi kiruccanás alkalmával. Barangolhatunk a belvárosban, kerékpározhatunk, végiglátogathatjuk a helyi múzeumokat…

....és izgalmas pillanatokat szerezhetünk Bécs legizgalmasabb élményparkjaiban! Az élményparkok Bécsben nagy hagyománnyal rendelkeznek. A Práter már 1766 óta várja a látogatókat, az 1752-ben nyílt schönbrunni állatkert pedig a legrégebbi a világon. A gyermekek számos további szabadidős program közül válogathatnak Bécsben.

Bécsi Práter

Több mint 250 attrakció biztosítja a szórakozást és az élményt az egész családnak, a hagyományos körhintától kezdve a szellemvasúton át a legmodernebb szerkezetekig. A szórakozási lehetőségek széles tárháza áll rendelkezésre, és a világhírű óriáskerék nemcsak kedvelt látnivaló az idősek és fiatalok körében, hanem időközben Bécs egyik legszebb jelképévé is vált. Szintén érdemes ellátogatni a Madame Tussaud panoptikumába és kirándulni egyet a 6 négyzetkilométeren elterülő Zöld Práterbe, ahol terjedelmes mezők és játszóterek várják a látogatókat.

www.prateraktiv.at

Schönbrunni állatkert

A schönbrunni állatkert a világ legrégebbi állatkertje, az egyetlen fennmaradt barokk állatkert. Több mint 700 állatfajával a világ egyik legmodernebb állatkertjének számít. Mottója így hangzik: „Schönnbrunn a boldog állatok állatkertje kell, hogy legyen!” A természet világába való izgalmas bepillantásról az erdei ösvény gondoskodik, foltos szalamandra mászófallal, a mászáshoz pókhálóval, valamint egy 170 méter hosszú lombkoronaösvénnyel.

www.zoovienna.at

Cseh Práter

A 150 éves vidámpark ringlispíllel, gyermek dodgemmel, minigolffal és egy kicsi óriáskerékkel várja a látogatókat.

www.böhmischer-prater.at

Duna-szigeti vizes játszótér

Az 5000 négyzetméteren elterülő Duna-szigeti vizes játszótéren a gyermekek önfeledten pancsolhatnak, kísérletezhetnek a vízzel, átkelhetnek a tavon komppal vagy akár a függőhídon, utána pedig hajózsilippel szabályozhatják a Dunát.

Olvass tovább: www.travelbooggie.hu

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek