Nyomtatás

Megnyitott Budapest első mókusparkja Újpesten

1020

A Mókaliget a főváros első és egyetlen mókus- és madárparkja, ami biztosan hamar közkedvelt úti célja lesz az állatbarátoknak.

A Mókaliget nevet viselő, egyedülálló állatpark Újpesten nyílt meg, ahol a mókusokon kívül különböző madarakat is megnézhetünk. A ligetet és az állatokat az Izzó-lakótelepen lévő Ugró Gyula soron találjuk meg.

„Rövid tanácskozás után megfogalmazódott az igény, hogy egy biztonságos parkot hozzunk létre a területen, ahol az újpesti és az agglomerációból érkező családok megfelelő körülmények között etethetik vagy csodálhatják az állatokat. Büszkén jelentem be, hogy néhány hét alatt elkészült a Mókaliget, ami nem csak a kerület, hanem a főváros első mókus -és madárparkja is. Az apró liget új, fából készült etetőket és itatókat kapott, de rovarhoteleket és sün-házakat is helyeztünk ki, így a Farkaserdő apró lakói közül mindenki békés menedékre lelhet itt, évszaktól függetlenül. A gyermekek és felnőttek számára kialakított közösségi tér pedig lehetőséget ad, hogy egy kis eledelt helyezzünk ki az állatoknak vagy akár csak megfigyeljük őket, mindezt biztonságos, idilli környezetben. (...) több tucat madárfajta található meg itt. Ezek megismerésére egy információs táblát helyeztünk ki, amelyek QR-kóddal vannak ellátva, így a kód beolvasása után a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület honlapjáról kaphatunk részletes információt a madarakról” – olvasható Újpest alpolgármesterének Facebook-bejegyzésében.

| Forrás és fotó: welovebudapest.com

 

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek