Nyomtatás

Az életöröm mindannyiunké: különleges kiállítást láthatunk márciusban

2023-03-07 487

Fogyatékkal élők portrérajzaival nyílt különleges kiállítás nyílt a budapesti Klebelsberg Kastélyban. Az egész márciusban megtekinthető tárlat Harsányi Zsuzsanna grafikus- festőművész 17 képből és grafikából álló sorozatát mutatja be. A szervezők a művészet erejével igyekeznek közvetíteni a társadalom tagjai felé, hogy az öröm univerzális.

2023. március 31-ig látogatható Harsányi Zsuzsanna nemrég nyílt kiállítása a budapesti Klebelsberg Kastélyban. A grafikus-festőművész életöröm témájú 17 képből és grafikából álló sorozatát a Szent Vitus Alapítvány és a Lions Klubok Magyarországi Szövetségének együttműködésével mutatják be a közönségnek.

"A képek pozitív érzéseket sugároznak, a művészet erejével próbáljuk közvetíteni a társadalom minden tagja felé, hogy az öröm univerzális. A kiállítás látogatói betekintést kaphatnak a rajzok által a fogyatékkal élők mindennapjainak egy kis szeletébe, mutatva, hogy mennyire hasonlóak vagyunk mindannyian. A kiállítás elsődleges célja tehát az elfogadás és a társadalmi kohézió fontosságának erősítése" - mondta Harsányi Zsuzsanna, aki a kecskeméti Szent László Lions Club elnökeként és magánszemélyként is számtalan alkalommal szembesült a fogyatékkal élők őszinte örömével, mely arra inspirálta, hogy portrérajzok formájába öntse ezeket a pillanatokat.

A szervezők a kiállított képeket árverésre is bocsátják. Egy hónapon át, online formában a szentvitus.hu honlapon lehet licitálni a művekre, ahol a két szervezet támogatásával a képeket névlegesen örökbe lehet fogadni. Az Örökbefogadók neve, ha szeretnék, feltüntetésre kerül a tervezett későbbi egy éven át tartó vándortárlat folyamán az alkotások alatt, a támogatások összege pedig leírható a vállalkozások adóalapjából. Az árverés során befolyt pénzből a Szent Vitus Alapítvány KRESZ tanpályát szeretne kialakítani Nagykőrösön, autizmussal élő gyermekek közlekedésbiztonsági oktatása céljából.

A kiállítás időtartama:
2023. március 03. - 2023. március 31.
A kiállítás helyszíne:
Klebelsberg Kastély 1028 Budapest Templom utca 12 – 14.

A képek megtekinthetők online is: https://szentvitus.hu/jotekonysagi-kiallitas-arveres

I Forrás: Üzleti Hírszerzés

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek