Nyomtatás

17 magyarországi arborétum ahol pompázó virágmezőt láthatunk

2023-03-03 870

Az év egyik legszebb időszaka a tavasz, az újjászületés hónapja. Napközben már kellemes, tavaszias meleg van. Ilyenkor nem csak a fák borulnak virágba, de a vadvirágok is nyílnak. Tavasszal érdemes betervezni egy-egy kirándulást: a legjobb, ha az arborétumokat célzunk meg.

A különféle botanikus kertek és arborétumok ilyenkor általában megtelnek kíváncsi látogatókkal, hogy megnézhessék a virágokat teljes pompájukban.

Mint megannyi fehér igazgyöngy csillognak a hóvirágok fehér szirmai, a kellemes idő előcsalogatta a kárpáti sáfrányokat, a tavaszi tőzikéket, a sárga téltemetőket, a ciklámeneket. A nap által felmelegített avarban már munkálkodnak az ott megbúvó állatok, a levegő megtelt illattal és a virágról virágra röpködő méhecskékkel.

Induljunk útnak, és fedezzük fel a téli álmából ébredő természet újjászületését a hazai arborétumokban és botanikus kertekben. A gyönyörködés mellett kiemelten figyeljünk arra, hogy a talajból éppen kibúvó, sok esetben még nem látszó növények védelmében csak a kijelölt ösvényeken lépkedjünk.

17 magyarországi arborétum ahol pompázó virágmezőt láthatunk

| Forrás és fotó: csodalatosmagyarorszag.hu

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek