Nyomtatás

Az Európai Parlament várja a látogatókat

904

Az európai demokrácia központja kinyitotta kapuit, tegyen egy sétát ott, ahol az egész EU-t érintő döntések születnek!

A látogatási időpont lefoglalása már nem kötelező, de ajánlott.

Izgalmas élmények a Parlamentáriumban

A brüsszeli Parlamentárium Európa legnagyobb parlamenti látogatóközpontja. Itt kapott helyet az Európa és Parlamentje 360°-os körképét bemutató mozi is. Fedezze fel, hogyan működik az intézmény, miképp születnek a jogszabályok és egyáltalán, miért fontos az európai politika! Az interaktív padlótérkép olyan virtuális európai túrára invitál, amely során több mint 100, a földrész sokszínűségét bemutató történettel találkozhatnak az érdeklődők.

A Parlamentárium a hét minden napján nyitva tart, a belépés díjtalan és akadálymentesen hozzáférhető a fogyatékkal élő látogatók számára is.

Foglalja le időpontját a Parlamentáriumba!

Múltidézés az Európai Történelem Házában

Az Európai Történelem Házának állandó kiállítása Európa történelmén kalauzolja végig a látogatókat a kezdetektől a háborúkon át egészen a jobb élet megteremtését célzó időszakig. A műhelyek és a oktatási segédanyagok lehetőséget kínálnak a diákok számára, hogy az európai történelem és a történelmi örökség kérdéseivel foglalkozhassanak, az interaktív tevékenységek és események pedig lehetővé teszik a családok számára, hogy közösen fedezzék fel az európai történelmet. Egyéneknek és 10 fő alatti csoportoknak nem kell foglalniuk.

Foglaljon időpontot és tudjon meg többet!

Az Európai Parlament brüsszeli ülésterme

A strasbourgi plenáris üléseken kívül a Parlament olykor Brüsszelben is tart plenáris üléseket. Látogasson el az EP brüsszeli épületébe, és tudjon meg többet az intézmény működéséről!
A látogatások ingyenesek és elérhetőek az Európai Unió mind a 24 hivatalos nyelvén. Az épület teljes mértékben akadálymentesített.

Foglalja le látogatásának időpontját!

Nézze meg az Info Hubot

Ugorjon be a Parlament legújabb látogatói helyszínére – az Info Hubba –, és értesüljön az EP legfrissebb híreiről, vegyen részt kiállításokon, kutatasson, ismerkedjen meg másokkal, vagy mondja el véleményét az EU-ról! Külonféle események a beszélgetésektől a filmvetítésekig, érdemes tehát megnézni a programot.

Brüsszel legjobban őrzött titkai

Az európai negyed sokkal több annál, ami első pillantásra látszik, és ezt az egyedülálló környéket a legjobban gyalogosan lehet felfedezni. Az Európai Parlament vezetett sétái során nemcsak az európai intézményeket, hanem a negyed zöldterületeit, művészetét, történelmét és építészeti gyöngyszemeit is felfedezheti. Egy tapasztalt idegenvezetővel az oldalán Brüsszel legjobban őrzött titkai is kifürkészhetők.

A 90 perces vezetett túrák tavasszal és nyáron minden hétvégén elérhetők. A túrák angol, francia, holland és német nyelven vehetők igénybe, amelyekre az interneten előre kell bejelentkezni. Előfordulhat, hogy az utolsó pillanatban, aznap is felszabadul néhány hely, de a foglalással rendelkező látogatók elsőbbséget élveznek.

Foglalja le helyét a vezetett sétára!

Az Európai Parlament Strasbourgban

Az EP strasbourgi épülete ismét látogatható. A látogatás során a lenyűgöző Louise Weiss épület plenáris ülésterméhez tartozó látogatói karzatba, valamint az interaktív Simone Veil Parlamentáriumba vezetik az érdeklődőket.

Bővebben a Parlament strasbourgi épületének látogatásról.

| Forrás: europarl.europa.eu

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek