Nyomtatás

Borsos Miklós Állandó Kiállítás – Interaktív és modern múzeumpedagógia Győrben

2021-06-11 606

Hangos szekrénnyel, kézbe vehető szobrászati eszközökkel és önállóan is megoldható, játékos-oktató feladatokkal várják a látogatókat a győri Borsos Miklós Állandó Kiállításon. Az interaktív terem mellett két foglalkoztató tér is elkészült, valamint a múzeumpedagógiát segítő előkészítő helyiséggel és archívummal is gazdagodott a múzeum.

Közel 28,3 millió forint vissza nem térítendő támogatásból fejlesztették a Borsos Miklós Állandó Kiállítást. Az újítások célja, hogy minden korosztály számára élvezetessé és könnyebbé tegye a megismerést és a tanulást.

– Az élethosszig tartó tanulás gondolata nem új keletű, mi ebből szeretnénk egy szeletet vállalni. A XXI. századi információszerzési szokásokhoz igazodva olyan tereket akartunk kialakítani, amelyek a látás él- ményén túli többletet is adnak azáltal, hogy tapinthatók, hall- hatók és kipróbálhatók – mond- ta el dr. Nemesné dr. Matus Zsa- nett igazgatóhelyettes.

Az alagsorban kialakított foglalkoztató terek egyikét már a mai napon birtokba vették a gyerekek, akik egy kézi magasnyomási nyomdatechnikát próbálhattak ki a foglalkozáson. Az emeleti térben pedig a látogatók egyénileg vagy csoportban ismerkedhetnek a kiváló művész alkotásain keresztül a szobrászattal.

– A „hangos szekrény” kihúzott fiókjai egyperces szövegeket mondanak, ami alapján be kell azonosítani a képeken szereplő műtárgyakat. A szemközti asztalon pedig a kőfaragás és az agyagozás eszközeit és alapanyagait foghatják kézbe a látogatók – mutatta meg az interaktív termet Turzai Erika Anna múzeumpedagógus.

Emellett előkészítő helyiséggel és archívummal is bővült a múzeum, ami a pedagógiai munkát segíti majd.

(Forrás: kisalfold.hu)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek