Nyomtatás

Ismét látogathatók a műemlék épületek, megnyílik a tatai kastély

2021-04-30 336

Május elsejétől a védettségi igazolvánnyal rendelkezők, valamint a hozzájuk tartozó 18 éven aluliak a járványügyi intézkedések betartása mellett ismét látogathatják a NÖF Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési NKft. üzemeltetésében működő várakat, kastélyokat, emlékhelyeket.

„Nagy örömmel várjuk vissza látogatóinkat, akiket arra kérünk, továbbra is tartsák be a járványügyi előírásokat, hiszen az egészségünk védelme kiemelten fontos! A maszkviselés műemlékeink belső tereiben továbbra is ajánlott, belépőjegyet pedig csak a védettségi igazolvánnyal rendelkezők és a 18 év alatti gyermekek válthatnak a NÖF NKft. létesítményeibe” – tájékoztatta szerkesztőségünket a NÖF NKft. ügyvezető igazgatója, Glázer Tamás. Az ügyvezető arról is beszámolt, hogy hamarosan a tatai Esterházy-kastéllyal bővül a nyitva tartó műemléképületek sora.

Május elsejétől a NÖF alábbi helyszínei látogathatók:

  • Edelényi kastélysziget, Edelény
  • Pipo várkastély, Ozora
  • Siroki vár, Sirok
  • Kamalduli Remeteség, Majk
  • Ráday-kastély, Pécel
  • Szent László Nemzeti Emlékhely, Somogyvár
  • Idrisz Baba Türbéje, Pécs
  • Festetics-kastélypark, Dég
  • Károlyi-kastélypark, Füzérradvány


Megnyílik a tatai Esterházy-kastély

A tatai Öreg-tó partján, a vár szomszédságában álló Esterházy-kastély a Nemzeti Kastélyprogram keretében nyerte vissza nemcsak régi szépségét, de megújult kiállítási tartalommal várja a látogatókat május 25-től – mondta Glázer Tamás.A kastélyban a Béke-szigete című élményalapú tárlat a grófi család hétköznapjait és nemzetközi jelentőségét mutatja be. A korhűen berendezett enteriőrökben izgalmas műtárgyak mesélnek az Esterházyak múltjáról. A felújítást és a fejlesztéseket követően a kastély főépülete elegáns kávézója díszudvara és parkja színvonalas rendezvényhelyszínné vált.

További részletes információ a látogatás feltételeiről a NÖF web- és Facebook-oldalán olvasható.

(Forrás: turizmus.com)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek