Nyomtatás

Június 15-ig ingyenes sportprogramokkal várja a diákokat a Sport43

2021-05-10 519

A Ski43 – Ski for free jótékony kezdeményezésének idei sikerein felbuzdulva kibővített élményekkel és új névvel tért vissza a népszerű program. Ha tavasz, akkor libegőzés, interaktív túra és gördeszkázás!

„A téli szezonban az eplényi Síarénában közel 13 ezer általános iskolás diáknak biztosítottunk térítésmentes síelési/snowboardozási lehetőséget, akik az ország szinte minden pontjáról érkeztek hozzánk. (…) Úgy éreztük, hogy itt semmiképp sem állhatunk meg, hiszen ha ez a síelés esetében kiválóan működött, akkor ebből a programból hagyományt teremthetünk, és évszaktól függően tovább bővíthetjük az összes sport esetében.

Így született meg a Sport43 ötlete, amely most első körben életre hívta a Libegő43-at és a Skate43-at is”

– meséli Soós Csaba, a programsorozat ötletgazdája.

libe

A Libegő43 igazi természetközeli élményt ad az osztályközösségeknek, tanároknak és szülőknek május 3-tól egészen június 15-ig, a tanév végéig. Az egész napos interaktív programon hétfőtől péntekig 11 és 18 év közötti általános és középiskolás diákok próbálhatják ki osztályukkal, csoportjukkal térítésmentesen a libegőzés és túrázás örömeit Eplényben. A rendhagyó osztálykirándulás amellett, hogy egy kicsit kiszakítja a diákokat a megszokott bezártságból, az online térből, kihelyezett környezetismeret óraként is felfogható, a tanulók ugyanis a libegőzést követően egy tanösvényen keresztül, játékos feladatok megoldásával jutnak el a túra végpontjához.

„A csoportok, ahogy megérkeznek Eplénybe, a túravezetőkkel, kísérő tanárokkal, szülőkkel meghódítják a hegyet a libegők segítségével, majd egy interaktív túrával folytatódik az élménynap. A szervezők egész nap – korosztálynak megfelelő – feladatokkal, rejtvényekkel várják az alsó és felső tagozatos diákokat, gimnazistákat. A mezítlábas ösvényen keresztül a csoportok különböző kódok megfejtésével eljutnak a kilátóhoz, majd egy kellemes erdei túraútvonalon át megérkeznek a tavakhoz, ahol a megfejtett számkód segítségével kinyithatják ládáikat, és az abban található alapanyagokat felhasználva a kijelölt tűzrakóhelynél

egy jó hangulatú szalonnasütéssel zárják az élménydús napot”

– mondja Boós Imola, a program marketingvezetője.

libe2

Eplény mellett Budapest, a libegő mellett a gördeszka is új kaput nyit meg az általános iskolás diákok előtt. A Libegő43 programmal párhuzamosan ugyanis elindul a Skate43 is, ahol hétfőtől péntekig szervezett iskolai csoportok diákjai sajátíthatják el profi oktatók segítségével a gördeszkázás alapjait. „A tanulók a Budapest Garden pályáira szóló ingyenes belépő és pályahasználat mellett részt vesznek egy 60 perces profi oktatáson és közel 90 perces szabadtéri játékokon, amelyhez természetesen díjmentesen védőfelszereléseket és gördeszkát is kapnak.

A programjainkra Magyarország egész területéről várjuk a lelkes érdeklődőket, ingyenes hoszttal és animátorokkal színesítve a mozgalmas napot” – mondta Soós Csaba. A programokra ide kattintva tudunk regisztrálni.

(Forrás: port.hu)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek