Nyomtatás

Jégszobor kiállítás nyílik a Balaton déli partján

2021-02-11 398

Csütörtök hajnalra a Balaton térségét is elérte a sarkvidéki eredetű hideg. A viharos szél a partot érő hullámok vizéből várhatóan különös jégformákat kezd el építeni.

Hazánkban ritkán fordulnak elő olyan téli időjárási helyzetek, amikor a viharos szélben a partra kicsapó hullámok vize a különböző tereptárgyakra fagy. Vagy túl enyhe az idő és nem képződik jég vagy pedig a tavat jégpáncél borítja, ezáltal hullámok sem tudnak képződni. Ezúttal azonban ideálisak lesznek a feltételek, ugyanis az éjféli óráktól az északi, északnyugati szél viharossá fokozódik, a hőmérséklet negatív tartományba kerül és a tavat még jég sem fedi. Várjuk olvasóink fotóit a jelenségről facebook oldalunkon.

Várhatóan a természet egészen addig fogja a “jégszobrokat” építeni, amíg a tó a part mentén el nem kezd befagyni. Addig is néhány korábbi kép a Balatonról és más tavakról, jégszobor képződés idején:

jegki2

jegki3

jegki4

jegki5

jegki6

(Forrás: kiderul.startlap.hu)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek