Nyomtatás

7. Disznótoros Kolbászfesztivál, 2021. október 8-10.

2021-02-03 424

2021-ben visszatérünk a megszokott sémához: evés-ivás mulatás! Október 8-10-ig rendezzük meg a 7. Disznótoros Kolbászfesztivált Budapesten. A fesztivál mindhárom napján ismert zenekarok, régi klasszikusok és mulattatók lépnek majd fel két színpadunkon: Orient színpad (mozdonygarázs) és Disznótoros színpad (sörsátor). Lesz itt olyan mulatság, amit nem láttak még a pesti és a budai népek!

A fővárosiaknak 2021-ben is elhozzuk a falusi hangulatót és a háztáji finomságokat. Hatalmas mulatságot és KOLBÁSZVÁSÁR-t rendezünk a Magyar Vasúttörténeti Parkban! Lehet majd kóstolni és vásárolgatni mindenféle kézműves finomságot a megszokott utcákban: „Vastagkolbász” utca „Vékonykolbász” utca „Disznótoros” utca „Gasztro” utca, „Kézműves” utca és „Vásártér”

A megszokott helyszín a Magyar Vasúttörténeti Park és a hozzá kapcsolt Víztorony Park összevont területe. Újdonság lesz egy újabb átjáró nyitása a két park között! Az eddigi egy helyett már két helyen is át lehet majd járni a két park között. A 10 hektáros fesztiválterületet teljesen berendezzük látványosságokkal okt. 8-10. hétvégére.

Múltidéző kikapcsolódás az egész családnak! A fesztivál területén rengeteg hagyományőrző látványossággal találkozhatnak a látogatók. Sültkolbász illatban lehet majd sétálgatni a hatalmas parkban. Ha őszies lesz az idő, nem árt majd egy kis házipálinkát is bekapni. Az élelmesebbek ingyen is kaphatnak a „szúrópálinkából” a disznóvágás bemutatókon. Olyan disznóvágás bemutatókat tartunk, hogy a szája tátva marad a pesti népeknek! A világon egyedülálló disznóvágás bemutatóinkon szalmán perzselik meg a böllérek a malacot. A szalmát a 130 éves fa cséplőgép helyben állítja elő, amibe az aratók felül táplálják be a búzakévéket. Hagyományőrző ruhában, régi eszközökkel, 100% hagyományőrző módon mutatjuk be hogyan vágtak disznót hajdanán a dédapáink. A Csabai Tájházunk előtt disznó feldolgozás bemutatókat is tartunk, ahol a malacot a fülétől a farkáig feldolgozzák. A közönség élőben nézheti meg hogy kell tölteni a kolbászt, hogyan készül a cigánka és hogy sütik ki a disznó zsírját. Tájházunkba betérve megkóstolhatják a világhírű Csabai Kolbászt is!

Ezen a hétvégén a Vasúttörténeti Park összes interaktív programja életre fog kelni! Lesz lóvasút, hajtány, sínautó, kerti vasút és fel lesz fűtve egy igazi gőzmozdony is, amin próbautat is lehet majd tenni. (a park interaktívjai fizetősek) Folyamatos lesz a mozdonyforgatózás, ami díjmentes.

Kézműves vásárunkon régi kerámiák, fafaragványok és egyéb kézműves portékák között lehet válogatni. A gasztronómiakedvelő közönségünk szabályozott árakon vásárolhatnak a fesztiválon frissen sülteket és a háztáji termékeket: sajt, méz, lekvár, fűszerek, kürtős kalács, stb… Csupa boltban nem kapható háztáji finomság! Korrekt áron, közvetlenül a termelőktől.

A fesztivál honlapján naprakész információk találhatók: www.kolbaszfeszt.hu 
Helyszín:
Vasúttörténeti Park,  1142 Budapest, Tatai út 95.

A fesztivál belépőket 2021. júniustól lehet majd megvásárolni a www.kolbaszfeszt.hu  honlapunk webshopjában. Természetesen a helyszínen is meg lehet majd vásárolni a belépőjegyeket mindhárom bejáratnál, a fesztivál nyitvatartása alatt.

(Forrás: kolbaszfeszt.hu)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek