Nyomtatás

A kő címmel élő közvetítés látható szombaton a Pesti Színházból

2020-12-02 737

A kő című produkció online premierjét láthatja a közönség december 5-én; Marius von Mayenburg darabját Michal Docekal rendezésében a Pesti Színházból közvetítik.

"A kő gyönyörű vallomás a családi legendákról, szeretetről, árulásról és újrakezdésről" - olvasható a színház MTI-hez eljuttatott közleményében.

A dráma különlegessége, hogy nem az időben előrehaladva mesél el egy történetet, hanem 1935 és 1993 között előre, hátra utazva. Párhuzamosan ismerjük meg a jelen, a közelmúlt és a régmúlt titkait egy ház történetén keresztül, amely az évtizedek alatt többször gazdát cserélt. Politikai rendszerek jönnek-mennek, a szereplők különböző időpillanatokban, különböző életkorokban fogalmazzák újra a viszonyukat a múlthoz és egymáshoz is, és egyre többet megtudunk a kőről is, amelyet egykor bedobtak a ház ablakán.

A közleményben Michal Docekalt idézik, aki arról beszélt, hogy sok közép- és kelet-európai nemzet szenvedett totalitárius diktatúra alatt, miközben sokan e nemzetek tagjai közül szolgálták, sőt támogatták ezeket a rezsimeket. A családok, a történetek és a nemzeti történelem hamis újraírására, kozmetikázására, "igazságosabb" újraértelmezésére tett próbálkozásokat jól ismerjük - mondta, kiemelve, hogy azért fontos ez a mű, mert a múlt igazságának feltárásával közelebb kerülhetünk a jelen igazságának felismeréséhez.

A darab magyarországi ősbemutatóját Michal Docekalnak, a Prágai Városi Színházak igazgatójának rendezésében láthatja a közönség. A produkcióban színpadra lép Nagy-Kálózy Eszter, Szilágyi Csenge, Hegyi Barbara, Telekes Péter, Antóci Dorottya és Majsai-Nyilas Tünde. A Vígszínház élő stream premierje december 5-én 19 órától az eSzínház felületén látható.

(Forrás: muvesz-vilag.hu)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek